2020-08-05 14:42

Doneţk: Manifestanţi proruşi au preluat controlul clădirilor guvernamentale

 |  07:38
Doneţk: Manifestanţi proruşi au preluat controlul clădirilor guvernamentale

Manifestanţi proruşi au atacat duminică clădiri oficiale în estul Ucrainei, pătrunzând în sediul administraţiei provinciale din oraşul Doneţk. În regiune, aflată la frontiera cu Rusia, au loc în fiecare duminică, de la îndepărtarea regimului prorus de la Kiev, la sfârşitul lui februarie, manifestaţii pentru alipirea la Rusia. Manifestanţi proruşi au preluat, duminică seara, controlul asupra unei clădiri guvernamentale la Harkov.

La Harkov, localitate cu peste 1,4 milioane de locuitori, manifestanţi proruşi au preluat, duminică seara, controlul asupra unei clădiri aparţinând administraţiei regionale, relatează Mediafax.

Peste 2.000 de manifestanţi care purtau steaguri ruseşti s-au masat în faţa clădirii, iar câteva zeci au pătruns în imobil, după ce forţele de ordine s-au retras în timp ce ei avansau.

Anterior, duminică, manifestanţi au ocupat clădirea administraţiei la Doneţk, alt oraş important din estul Ucrainei, la frontiera cu Rusia, după ce forţele de ordine au opus rezistenţă pentru o scurtă perioadă de timp.

La Doneţk, principalul oraş, cu un milion de locuitori, din bazinul minier Donbass, peste 2.000 de protestatari au manifestat în apropierea sediului administraţiei provinciei Doneţk, păzit de peste 200 de poliţişti.

Manifestanţii au agitat steaguri ruse şi panouri pe care se puteau sloganuri ca "Doneţk, oraş rusesc", "Daţi-ne un referendum" privind independenţa şi alipirea la Rusia sau "NATO afară".

Preşedintele ucrainean interimar, Olexandr Turcinov şi-a amânat vizita în Lituania, din cauza situaţiei din ţara sa, a anunţat preşedinţia duminică.

Ministrul interimar de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov a declarat, pe pagina sa de Facebook, că "Putin şi (preşedintele ucrainean destituit Viktor) Ianukovici au plătit pentru organizarea acestor dezordini separatiste".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-07

In legatura cu acest articol...

Milos Zeman: NATO să fie militar pregătită prin intrarea trupelor sale pe teritoriul ucrainean
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz