2019-09-21 02:16

DREPTURI pentru românii care au MUNCIT cel puțin trei ani într-o țară din UE

 |  23:09
DREPTURI pentru românii care au MUNCIT cel puțin trei ani într-o țară din UE

Legislația României este atât de stufoasă încât majoritatea românilor nici nu au idee de drepturile pe care le au și de care pot profita din plin. Unul dintre ele se referă la persoanele care au lucrat pentru cel puțin trei ani, în alte state ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European, după cum se arată în Legea nr. 76/2002.

Potrivit Avocatnet.ro, românii care se întorc în România, după ce au lucrat mai mult de trei ani în statele europene, pot cere o primă de istalare.

„Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni”, este explicat în actul normativ.

Prima de instalare presupune o sumă de 12.500 sau de 15.500 de lei și poate fi cerută după ce v-ați întors acasă și v-ați angajat în localitatea de domiciliu ori reședință sau în localitățile învecinate acesteia.

Pentru a intra în posesia banilor există și o condiție foarte importantă. Potrivit sursei citate, localitatea trebuie să facă parte din planul național de mobilitate, pe care îl puteți accesa AICI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray