2020-04-05 19:45

După ce Vietnamul a reușit vindecarea celor 16 infectați, o tânără venită din Europa reactivează virusul SARS-CoV-2, o nouă tulpină a COVID-19

 |  13:51
După ce Vietnamul a reușit vindecarea celor 16 infectați, o tânără venită din Europa reactivează virusul SARS-CoV-2, o nouă tulpină a COVID-19

În 6 martie a.c., autoritățile vietnameze au depistat o femeie de 27 de ani din Hanoi ca fiind pozitivă pentru virusul SARS-CoV-2 (noua tulpină a COVID-19). Tânăra a fost depistată după ce s-a întors dintr-un turneu prin Europa, după un set de teste efectuate la Institutul Național de Igienă și Epidemiologie.

Managerul hotelului Pan Pacific în care a fost cazată tânăra Nguyễn Hồng Nhung, a raportat că aceasta sosise de la Londra unde își vizitase familia.  Dar, în prealabil, pe 16 februarie călătorise la Milano, în Italia. Pe 20 februarie, s-a reîntors la Londra și a luat un tren spre Paris cinci zile mai târziu, s-a întâlnit cu sora ei mai mare, care a fost confirmată deasemenea pozitiv pentru virus și a revenit la Londra pe 26 februarie.

În timpul șederii în Europa, pacienta a avut contact cu multe persoane care au prezentat simptome de tuse și strănut. A început să se simtă rău pe 29 februarie, dar nu a făcut un control de sănătate.

Ea a luat un zbor din Vietnam Airlines înapoi către Hanoi și a aterizat în oraș în dimineața zilei de 2 martie, fără febră. După aterizare, ea a mers cu mașina familiei sale la casa sa din strada Trúc Bạch 125, districtul Ba Đình, dar și în alte 20 de locații. După ce a început să aibă febră, a făcut un control la spitalul Hồng Ngọc, la 55 de ani Yên Ninh, districtul Ba Đình și a fost diagnosticată cu pneumonie. Ulterior a fost mutată la Spitalul Național de Boli Tropicale din districtul Đông Anh și a fost iarăși testată pozitiv pentru virus. Acum este în carantină la Spitalul Național de Boli Tropicale din districtul hông Anh.

Cele 197 persoane din avion dar și cele din familie care au avut un contact strâns cu pacienta, sunt deasemenea în carantină.  Optzeci de persoane de la Spitalul Hồng Ngọc care au avut contact cu pacienta, nu au prezentat până acum, simptome de febră sau tuse.

În cadrul unei reuniuni urgente din seara zilei de 7 martie a.c., Departamentul de Sănătate al orașului Hanoi a dispus ca Ministerul Sănătății și Departamentul de Imigrare să urmărească toată lista de persoane din același zbor cu pacientul, pentru le vedea starea de sănătate.

 

Cercetătorii vietnamezi găsiseră leacul pentru COVID-19

 

Ministerul Sănătății din Vietnam a anunțat în 19 februarie a.c., că a dezvoltat treptat un 

tratament eficient pentru pacienții cu coronavirus, iar 15 cazuri dintr-un total de 16  cu infecția COVID-19, au fost tratate cu succes.

Vorbind în cadrul conferinței, dr. Lương Ngọc Khuê, directorul Departamentului de Examinare și Tratament Medical al ministerului și șeful Comitetului Național de coordonare pentru prevenirea și controlul COVID-19, a declarat că, ”deși nu există un  medicament anume care ucide virusul, regimul nostru de tratament aplicat s-a dovedit a fi funcțional.” Neintrând în detalierea tipului de tratament aplicat.

 

Tratamentul a fost aplicat în stadii incipiente ale bolii, dar și în stadii avansate

Printre cei tratați cu succes, au fost multe cazuri raportate cu boli subiacente, cum ar fi hipertensiunea arterială, boli de inimă, diabet și cancer pulmonar. Până acum, nouă pacienți au fost externați din spitale iar cei rămași sunt în stare bună de sănătate și vor fi externați în zilele urmatoare.

Dr. Khuê a mai declarat că încă din primele zile ale epidemiei, Departamentul de Sănătate a convocat imediat consiliul profesoral format din specialiști de vârf, pentru a dezvolta și actualiza ghiduri pentru tratamentul precoce.

Aceste linii directoare au fost implementate la spitale și clinici de sănătate la nivel național. După ce primii trei pacienți au fost eliberați din spitalul Chợ Rẫy din Ho Chi Minh, din Spitalul Tropical Khánh Hoà și din Spitalul General din provincia Thanh Hoá, comitetul a continuat să-și adapteze regimul de tratament.

”Etapele specifice de tratament, inclusiv instrucțiunile de primire inițială, carantina, consumul de medicamente și echipamentele de urgență pentru pacienții bolnavi critici au fost actualizate pentru a face față epidemiei. Nu s-au raportat cazuri noi infectate în Vietnam începând cu 13 februarie. Printre cele 16 persoane care s-au dovedit pozitive, niciunul nu s-a îmbolnăvit foarte grav și nu vor fi raportate victime”, a precizat Dr. Khuê.

Astfel și ultimii doi pacienți de la Spitalul Național de Boli Tropicale - spitalul de prim rang care oferă tratamentul COVID-19 în Hanoi – și alți doi pacienți ai clinicii de sănătate la nivel de district din nordul provinciei Vĩnh Phúc, înregistrați ca fiind cei mai infectați pacienți au fost externați din spitale. Pacientul vietnamezo-american de la Spitalul de Boli Tropicale din HCM City a fost testat ca fiind negativ de două ori. De asemenea și un bebeluș de trei luni de la Spitalul Național de Copii Hà Nài este testat negativ.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine