2020-07-07 09:48

După România și Cehia, premierul Vietnamului va face vizite oficiale în Rusia, Norvegia și Suedia

 |  10:24
După România și Cehia, premierul Vietnamului va face vizite oficiale în Rusia, Norvegia și Suedia

După ce în urmă cu două luni de zile premierul Vietnamului, Nguyen Xuân Phúc, a vizitat România și Cehia, acum împreună cu soția și însoțit de o delegație guvernamentală și de partid de rang înalt, a început o serie de trei vizite oficiale în Rusia, Norvegia și Suedia. Vizitele survin la invitația omologilor săi - premierul rus Dmitri Medvedev, prim-ministrul norvegian, Erna Solberg, și premierul suedez, Stefan Lofven.

Vizita premierului Phúc în Rusia  are loc în contextul „Anului Vietnamului” sărbătorit în Rusia și al „Anului Rusia - Vietnam  2019 și 2020”, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a tratatului privind principiile de bază ale relațiilor bilaterale și a 70-a aniversare a relațiilor diplomatice dintre cele două țări. Vizita arată că Vietnamul își păstrează prietenia tradițională și un parteneriat strategic cuprinzător cu Rusia, dar și că are drept scop consolidarea cooperării la scară largă, în special în domeniul economiei, comerțului și investițiilor.

Vizita din Norvegia, din 24-26 mai, va confirma relațiile puternice dintre cele două națiuni și va contribui la aprofundarea prieteniei tradiționale și la dezvoltarea cooperării bilaterale într-un mod mai eficient. Aceasta este prima vizită a unui premier vietnamez în țara din nordul Europei, din 1999. Ambele țări celebrează cea de-a 50-a aniversare a relațiilor diplomatice.

După Norvegia, PM Phúc va vizita Suedia în perioada 26-28 mai, acesta spunând că „Vietnamul acordă o mare importanță consolidării prieteniei și cooperării tradiționale dintre cele două țări în ultimele cinci decenii”. De remarcat că aceasta este prima vizită la nivel de premier în Suedia din ultimii 20 de ani.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz