2020-07-14 06:22

E bine să știi: Pe cine a angajat Zoom și de ce în unele locuri e INTERZISĂ

 |  13:43
E bine să știi: Pe cine a angajat Zoom și de ce în unele locuri e INTERZISĂ

Zoom, aplicație dedicată apelurilor video între utilizatori, este folosit de milioane de utilizatori din întreaga lume, de la lecţiile online ale profesorilor, la întâlniri de afaceri, pe fondul măsurilor adoptate de autorităţi pentru limitarea pandemiei.

Desigur aplicația are nevoie de îmbunătățirea datelor și de o mai bună securitate. Astfel că Zoom Video Communications Inc l-a angajat în funcţia de consilier pe fostul director pentru securitate de la Facebook, Alex Stamos. Și a înfiinţat un consiliu consultativ pentru a îmbunătăţi protecţia datelor şi securitatea, pe fondul îngrijorărilor globale legate de aplicaţia Zoom, potrivit Reuters. În ultimele zile, Taiwan şi Germania au restricţionat folosirea aplicaţiei, iar şeful SpaceX, Elon Musk, a interzis angajaţilor să o utilizeze din cauza problemelor de securitate ale aplicaţiei.

Mare parte din recenta creştere se va dovedi efemeră

Informaţiile recente care au pus sub semnul întrebării practicile companiei privind protecţia vieţii private i-au speriat pe investitori, ştergând peste o treime din capitalizarea bursieră record a Zoom.

În câteva postări pe Twitter, la finalul lunii martie, Stamos a cerut aplicaţiei Zoom să fie mai transparentă şi să dezvolte un plan de securitate. În urma acestor mesaje, directorul general al Zoom, Eric Yuan, l-a sunat pe Stamos şi i-a cerut să ajute compania să-şi îmbunătăţească protecţia datelor, siguranţa şi securitatea. Zoom, care concurează cu Teams (aplicaţia Microsoft) şi cu Webex (de la Cisco), a înregistrat o creştere record a acţiunilor în martie. Numărul de utilizatori zilnici a depăşit 200 de milioane în martie, de la precedentul nivel maxim de zece milioane, a anunţat directorul general Eric Yuan.

"În timp ce ne aşteptăm la o creştere modestă a numărului de noi clienţi, mare parte din recenta creştere se va dovedi efemeră, ea vine de la utilizatorii care folosesc gratuit aplicaţia şi din educaţie, şi e dificil de evaluat impactul", comentează analiştii de la Credit Suisse.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz