2020-04-06 00:03

E numit CRANIUL. Cel mai descurcăreț om de afaceri din Bulgaria a fost arestat

 |  00:03
E numit CRANIUL. Cel mai descurcăreț om de afaceri din Bulgaria a fost arestat

Omul bulgar de afaceri Vasil Bojkov, zis Craniul, care domină loteriile private în Bulgaria, Republica Moldova și Georgia, a fost acuzat de mituire, fraude fiscale și acțiuni de corupție în fruntea unui grup criminal organizat. Care a acționat începând din 2014.

De pe urma tratamentului preferențial al companiilor sale din partea unor funcționari corupți, bugetul a fost păgubit numai din taxe neachitate, cu peste 250 de milioane de euro, potrivit moldova.europalibera.org. Vasil Bojkov a fost reținut în Emiratele Arabe Unite, după ce fusese dat, pe 29 ianuarie, în urmărire  internațională de către autoritățile bulgare. Potrivit procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheșev, se pregătește deja pachetul de acte necesare pentru extrădarea lui Bojkov, scrie tass.ru.

Lui Bojkov i-au fost înaintate șapte capete de acuzare. Acesta este suspectat de conducerea unei grupări infracționale, de estorcare de bani, tentativă de mituire a unui oficial, instigare la comiterea unei infracțiuni ș.a. Oamenii legii au făcut anterior percheziții acasă la Bojkov și în sediile unde-și desfășoară acesta afacerile. Bojkov ar datora statului aproape 290 milioane de euro. Potrivit presei internaționale, Vassil Bojkov ar avea mai multe active în Dubai, Georgia, Moldova și Bulgaria. Până în prezent, 16 persoane au fost reținute în acest dosar. Presa bulgară scrie că Bujkov se numără printre primii cinci cei mai bogați oameni din țară, fiind cel mai “descurcăreț“ dintre ei.  

A vrut un muzeu al tracilor

Bojkov a intrat în afaceri la începutul anilor 90 cu birouri de schimb valutar și săli de bingo. Avântul său în domeniul jocurilor de noroc a început cu instalarea guvernului Simeon de Saxa Coburg Gotha. Tot atunci a reușit să-și legalizeze colecția de artefacte istorice. A achiziționat clădirea Palatului telefoanelor în centrul Sofiei cu intenția de a creea acolo cel mai mare muzeu al tracilor. Prin colaboratorul său Plamen Milanov și o firmă înregistrată la Dubai, Bojkov, controlează practic Loteria națională în Republica Moldova, mai notează moldova.europalibera.org. În documente ale Ambasadei americane la Sofia publicate de către Wikileaks, Bojkov este menționat în 2009 printre capii mafiei bulgare implicat în spălare de bani, tâlhărie și comerț ilegal cu artefacte.

Parlamentul din Sofia a votat pe 30 ianuiarie  amendamente la Legea jocurilor de noroc, prin care loteriile private dominate de Bojkov trec în componența Loteriei de stat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-04Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
04 Feb 2020

bravo bulgarilor..la fel trebuie facut si la noi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine