2020-01-23 01:06

Eficienţa muncii în Marea Britanie, mult mai modestă decât în alte ţări dezvoltate

 |  09:11
Eficienţa muncii în Marea Britanie, mult mai modestă decât în alte ţări dezvoltate

Productivitatea muncii la britanici este cu 16% mai mică decât în anii de dinaintea crizei, potrivit ultimului număr al buletinului trimestrial al Băncii Angliei, informează Interfax. De asemenea, indicii privind eficiența muncii sunt mult mai modești în Marea Britanie decât în alte țări dezvoltate.

Deficitul de productivitate este unul foarte serios, Banca Angliei înregistrând doar o modestă ameliorare în 2013, precizează BBC, citat de Agerpres.

Aproximativ jumătate din acest deficit (între 6 și 9 procente) ar putea fi explicată prin faptul că actuala criză economică mondială a dus la deteriorarea fundamentală a capacităților de producție ale Marii Britanii.

Indicii privind eficiența muncii sunt mult mai modești în Marea Britanie decât în alte țări dezvoltate. Astfel, într-o oră de muncă, un angajat britanic produce cu aproximativ 20% mai puțin decât angajații altor țări din Grupul statelor cel mai puternic industrializate ale lumii (G7).

În ciuda acestui lucru, economia Marii Britanii se restabilește mult mai repede decât în alte țări din G7: crește angajarea în câmpul muncii şi se ameliorează situația pe piața locuințelor.

Fondul Monetar Internațional atenționa că productivitatea scăzută amenință economia Marii Britanii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray