2020-07-10 15:20

Egipt: Liderul Frăției Musulmane, Mohammed Badie, condamnat la închisoare pe viață

 |  13:44
Egipt: Liderul Frăției Musulmane, Mohammed Badie, condamnat la închisoare pe viață

Autoritățile egiptene au mai dat o lovitură conducerii organizației teroriste Frăția Musulmană. Zeci de islamiști, împreună cu însuși șeful Mohammed Badie, au fost condamnați la închisoare pe viață în dosarul violențelor de stradă din vara anului 2013.

Mohamed Badie, liderul Frăției Musulmane, a fost condamnat de un tribunal din Egipt la închisoare pe viață pentru vina sa în violențele de anul trecut. Alături de Badie au mai fost condamnați alți 36 de islamiști care au participat la luptele de stradă cauzate de demiterea președintelui islamist Mohammed Morsi. În cazul altor zece membri ai Frăției Musulmane, tribunalul egiptean a confirmat pedeapsa capitală.

Predicatorul Safwat Hegazy, doi miniștri ai administrației Morsi și doi foști parlamentari ai organizației islamiste se află printre cei condamnați. Conform Agerpres, liderul Mohammed Badie are deja două condamnări la moarte în alte două procese.

Destituirea de către armată a președintelui islamist Mohammed Morsi, în urma unor ample proteste la care au luat parte milioane de egipteni, a dus la confruntări violente cu susținătorii săi. Peste 1.500 de persoane și-au pierdut viața în urma turbulențelor. Noua conducere militară a țării a făcut din distrugerea Frăției Musulmane un obiectiv de guvernare. Organizația a fost scoasă în afara legii ca grupare teroristă, iar conducerea sa a fost arestată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz