2020-01-28 16:02

Egipt: Proteste de amploare. Opoziţia cere demisia lui Morsi

 |  07:44
Egipt: Proteste de amploare. Opoziţia cere demisia lui Morsi

Cu ocazia primei aniversări a venirii la putere a preşedintelui Mohamed Morsi, sute de mii de egipteni au ieşit pe străzile din Cairo şi din provincie, duminică. Protestatarii îl acuză pe acesta că guvernează numai în favoarea islamiştilor şi îi cer demisia, informează AFP.

Sute de mii de egipteni au manifestat la duminică la Cairo, au precizat pentru agenţia franceză de presă surse din cadrul poliţiei, scandând “Cară-te!” sau “Poporul vrea ca regimul să cadă!”. Acţiuni de protest avea loc de asemenea în numeroase oraşe de provincie în ceea ce pare a fi cea mai importantă mobilizare de la căderea lui Hosni Mubarak la începutul lui 2011.

Opoziţia a cerut manifestanţilor să rămână în stradă până la plecarea preşedintelui Morsi. În Piaţa Tahrir din centrul Cairo, o locaţie emblematică pentru revolta împotriva lui Mubarak şi ulterior pentru multe alte adunări politice, mulţimea a venit în valuri, având în mâini cartonaşe roşii ce îi erau adresate şefului statului, provenit din rândurile Fraţilor Musulmani.

Protestatarii s-au adunat spre finalul zilei şi în jurul palatului prezidenţial, din cartierul Heliopolis, dar şi în alte locuri din capitală, survolată de elicoptere ale armatei.

Manifestaţii de protest au avut loc şi la Alexandria, al doilea oraş ca mărime al ţării, la Menuf şi Mahallah, în Delta Nilului, precum şi la Port-Said şi Suez, pe canalul cu acelaşi nume, şi chiar în oraşul natal al lui Morsi, Zagazig, la nord-est de Cairo.

Preşedinţia declară că  “dialogul este singura manieră pentru a ajunge la o înţelegere” şi că este “deschisă pentru a lansa un veritabil şi serios dialog naţional”. Opoziţia a refuzat în ultimele zile orice ofertă de dialog, declarând că ele sunt făcute de faţadă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-01

GALERIE MEDIA

Proteste în Egipt
Proteste în Egipt
Proteste în Egipt
Proteste în Egipt
Proteste în Egipt
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine