2020-07-05 16:57

Abbas cere reluarea negocierilor: Egiptul va organiza noi discuții între palestinieni și Israel:

 |  19:14
Abbas cere reluarea negocierilor: Egiptul va organiza noi discuții între palestinieni și Israel:

Israelul este hotărât să continue operaţiunile asupra Fâșiei Gaza atât timp cât gruparea palestiniană Hamas va reprezenta un pericol pentru securitatea ţării. Numărul victimelor civile crește cu fiecare raid aerian sau bombardament executat de armata israeliană cu atât mai mult cu cât luptătorii Hamas se organizează în apropierea zonelor locuite sau chiar în cartierele orașelor din Gaza.

Totuși, președintele palestinian Mahmud Abbas, aflat sâmbătă la Cairo, a cerut reluarea „cât mai repede cu putință” a negocierilor și obținerea unui armistițiu în Fâșia Gaza, cu scopul de a evita noi victime omenești și distrugeri, informează EFE. În acest sens, după ce a  avut discuții cu președintele egiptean Abd-al-Fattah al-Sisi, președintele Abbas a anunțat într-o conferință de presă că în organizarea Egiptului va avea loc o nouă rundă de negocieri între palestinieni și israelieni, ținta fiind un acord durabil de încetare a focului în Gaza.

Cu toate că nu a precizat o dată pentru reluarea discuțiilor dintre părțile aflate în conflict, liderul palestinian a atras atenția că este necesară găsirea unei soluții definitive pentru criza palestiniană.

De cealaltă parte, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că țara sa va duce mai departe operațiunile militare împotriva Hamas din Fâșia Gaza „până când obiectivul va fi atins”, respectiv înlăturarea pericolului reprezentat de gruparea palestiniană la adresa securității Israelului, „iar acest lucru poate dura”.

Premierul Netanyahu a declarat tot timpul că scopul operațiunii israeliene este să pună capăt amenințării venite din Fâșia Gaza, fie că este vorba despre infiltrări sau despre tiruri cu obuze palestiniene împotriva teritoriului palestinian, tiruri care au continuat de altfel și duminică.

În consecință, armata israeliană a lansat noi raiduri aeriene. „Hamas este pe cale să plătească și va continua să plătească scump pentru crimele sale”. Cum atacurile israeliene au făcut victime între civili, printre care și un copil de 4 ani, ucis vineri, Netanyahu a făcut un „apel la locuitorii din Gaza să părăsească imediat locurile din care Hamasul își desfășoară activitățile teroriste” împotriva Israelului, deoarece toate aceste locuri sunt ținte pentru armata israeliană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz