2020-05-29 09:58

Elisabeta a –II-a, cea mai iubită regină a tuturor timpurilor

 |  20:19
Elisabeta a –II-a, cea mai iubită regină a tuturor timpurilor

Potrivit sondajului YouGov, suverana britanică este aproape exact la fel de populară ca în ziua în care a preluat tronul de la tatăl ei, regele George al VI-lea, în 1952.

Un alt sondaj realizat cu această ocazie specială a arătat faptul că 50% dintre britanici sunt de părere că regina ar trebui să renunţe totuşi la tron dacă va deveni prea bolnavă pentru a putea să se achite de obligaţiile sale oficiale, conform Mediafax.

Elizabeth a II-a va împlini vârsta de 90 de ani pe 21 aprilie 2016, însă suverana britanică nu a lăsat niciodată să se înţeleagă că ar intenţiona să abdice.

Regina, care va deveni, miercuri, monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, a fost desemnată cea mai bună regină din toate timpurile, într-un sondaj realizat recent de compania de cercetări de piaţă YouGov, informează dailymail.co.uk.

Regina Elizabeth a II-a a obţinut 27% din voturile exprimate de totalul persoanelor care au participat la acest sondaj, realizat de YouGov pentru The Sunday Times. Pe locul următor s-a clasat regina Elizabeth I, cu 13%, iar regina Victoria s-a clasat pe poziţia a treia, cu 12% din totalul voturilor.

Elizabeth a II-a va deveni, peste două zile, monarhul cu cea mai îndelungată domnie din regatul britanic. Astfel, regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 89 de ani, va doborî, pe 9 septembrie, recordul istoric stabilit de regina Victoria, urmând să devină monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic. Stră-străbunica sa, regina Victoria, a petrecut pe tronul britanic 63 de ani, 7 luni şi 2 zile, înainte de a muri, pe 22 ianuarie 1901.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-07Parerea ta...

BIN LADEN
09 Sep 2015

ȘI, TOCMAI DE ACEEA, ȘI NOI, IMIGRANȚII JIHADIȘTI, ȘI NU NUMAI, AM ALES SĂ LOCUIM CU EA, CU ȘARLĂ ȘI CĂMILA, LA MOSCHEEA BUCINGAM. ALLAH EL AKBAR!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine