2019-11-18 01:42

Emmanuel Macron, MESAJ privind JUSTIŢIA din România: Sunt unii care atacă independenţa magistraţilor

 |  10:51
Emmanuel Macron, MESAJ privind JUSTIŢIA din România: Sunt unii care atacă independenţa magistraţilor

Există o ascensiune a "democraţiilor iliberale" în Europa, a declarat duminică, într-un interviu, preşedintele francez Emmanuel Macron, care a adăugat că independenţa magistraţilor este pusă în pericol în ţări ca Polonia şi Ungaria, dar şi de către "unii în România", salutând în acest context munca preşedintelui Klaus Iohannis, care "ţine lucrurile sub control".

"Iau Europa aşa cum este. Nu împărtăşesc niciuna dintre valorile (premierului ungar) Viktor Orban, dar el este acolo, a fost ales. Asistăm la o ascensiune a democraţiilor iliberale", a spus Macron într-un amplu interviu pentru BFMTV, RMC şi Mediapart, la un an de preşedinţie.

"De o parte, văd democraţii unde în rândul populaţiei s-a instalat un fel de oboseală. Democraţii care s-au obişnuit cu slăbiciunile, injustiţia, inegalităţile, furia" şi unde se înregistrează "o creştere a populismului", care este denunţat moral, dar nu este şi atacat la baza sa, a declarat preşedintele francez.

Citeşte şi Uniunea Europeană îi cere Ungariei să apere valorile Blocului comunitar, după victoria lui Viktor Orban în alegeri

"De cealaltă parte, sunt democraţiile iliberale unde se spune: 'Vedeţi, aceşti oameni sunt slabi. Atunci, nu mai respectăm democraţia. Atacăm independenţa magistraţilor'", a mai spus Macron, care a oferit exemplele Poloniei şi Ungariei şi a spus că acelaşi lucru îl încearcă "unii în România", salutând în acest context "munca preşedintelui român" Klaus Iohannis, care "ţine lucrurile sub control".

"De aceea, vreau în Franţa o democraţie puternică şi clară, în care cel ce a primit un mandat decide şi îşi asumă. Sunt de părere că poţi fi în acelaşi timp democrat şi puternic", a afirmat Macron.

"Cred într-o Europă suverană, adică o Europă care oferă protecţie în faţa marilor riscuri. Trezirea europeană de aici trebuie să pornească. Avem nevoie de această vitalitate europeană", a mai declarat el spre finalul interviului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-16Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Apr 2018

sa speram ca prietenia pe care ne-o arata presedintele Macron va avea rezultate,sa scapam de mafia creata de FSN-Iliescu incepand cu 1989
ANONIM
16 Apr 2018

UNGURII SI POLONEZII SUNT PATRIOTI NU TRADATORI CA AI NOSTRI PAPITZOIUL ACESTA SA-SI VADA DE BABA SI DE MUSULMANII LUI SI SA NE LASE IN PACE
RAUS
16 Apr 2018

ka.ka.veaua ka.ka.nie nu pierde ocazia de a pupa dosul macroului si de linge sub coada pestelui din balta doamnei seculare ... Cu asemenea prieteni, drumul spre Iad este garantat, stupizenia subdezvoltata ce te afli-n treaba la ingurgitate fe.ka.le !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray