2020-07-04 03:26

EPIDEMIA CORONAVIRUS. Numărul persoanelor decedate a depășit 1.500, iar al celor contaminate a trecut de 66.000. Primul caz din AFRICA, în Egipt

 |  10:55
EPIDEMIA CORONAVIRUS. Numărul persoanelor decedate a depășit 1.500, iar al celor contaminate a trecut de 66.000. Primul caz din AFRICA, în Egipt

Bilanţul epidemiei noului coronavirus a depăşit, sâmbătă, 1.500 de morţi în China, şi un prim caz de contaminare în Africa a fost constatat în Egipt, informează AFP, citată de News.ro.

Ministerul egiptean al Sănătăţii a anunţat, vineri, că a înregistrat primul caz pe continentul african. Purtătorul de virus, care nu este egiptean, a fost spitalizat în carantină.               

Peste 66.000 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în China, dintre care cel puţin 1.716 printre medicii şi infirmierele care vin în contact cu bolnavii, potrivit Comisiei naţionale a sănătăţii. 

Autorităţile au dezvăluit că şase membri dintre îngrijitori au decedat, subliniind riscurile pe care le suportă în spitalele suprasolicitate.         

Majoritatea celor contaminaţi în mediul spitalicesc au fost în Wuhan, în provincia Hubei, în centrul Chinei, şi focar al acestei epidemii de pneumonie virală numită Covid-19 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). 

Anunţul cifreor contaminărilor în spital vine la o săptămânî după moartea, din cauza virusului, a unui medic care a încercat să alerteze autorităţile, dar a fost mustrat de Poliţie. Decesul său a provocat furie pe reţelele de socializare. 

Comisia de sănătate din Hubei a anunţat, sîmbătă, că în cursul ultimelor 24 de ore epidemia a făcut încă 139 de morţi în provincie, şi că au fost depistate alte 2.420 de noi cazuri de contaminare. Numărul total al noilor contaminări în China continentală (în afară de Hong Kong şi Macao) este de 2.641.       

În plus, patru decese au fost constatate în altă parte decât în Hubei. 

Acest lucru duce la 1.523 de morţi numărul total al deceselor înregistrate în China continentală de la începutul epidemiei. 

China înregistrează 99,9% din decese din cauza coronavirusului înregistrate în toată lumea. Până în prezent, Japonia şi Filipine sunt singurele ţări care au raportat decese pe teritoriul lor. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz