2020-04-08 00:10

Epidemia cu noul coronavirus va atinge apogeul în perioada 15-29 februarie

 |  11:17
Epidemia cu noul coronavirus va atinge apogeul în perioada 15-29 februarie

Epidemia de pneumonie cu noul coronavirus va atinge apogeul în perioada 15-29 februarie a.c., susține expertul chinez în virusologie Zhong Nanshan, care își bazează afirmațiile pe analiza evoluției datelor de la Wuhan, epicentrul focarului.

Preluat de CGTN, Zhong Nansgan a declarat că este greu de prezis când va fi marcat punctul de inflexiune, totul fiind legat de activitatea de prevenire și control în timpul vârfului de călătorie, la încheierea vacanței ocazionate de Sărbătoarea Primăverii.

Zhong a declarat că există încă unele dificultăți în tratarea pacienților aflați în stare critică, dat fiind că noul coronavirus are caracteristici patologice unice, intervențiile antivirale și anti-inflamatorii fiind cele care generează cele mai mari obstacole.

„Din câte știm, coronavirusul 2019 nu este exact același cu cel care a provocat SARS în 2002. Prioritățile noastre vizează, în primul rând, să putem elimina virusul în sine și, în al doilea rând, să ameliorăm simptomele. Ne confruntăm în continuare cu mari provocări. Dar, rata fatalității acestui nou coronavirus este comparativ mai mică decât cea a SARS și a MERS”, a adăugat expertul Zhong Nanshan.

Zhong a subliniat că dezvoltarea epidemiei arată că noile cazuri apar mai lent, dar a solicitat continuarea eforturilor de prevenire, pentru a asigura depistarea precoce și instituirea carantinei timpurie, spunând că situația din Wuhan se va îmbunătăți, chiar dacă este încă dramatică.

„Acum, cea mai importantă misiune în orașul Wuhan este să prevenim transmiterea de la om la om și să oprim răspândirea virusului”, spune Nanshan.  Odată cu finalizarea spitalelor Huoshenshan, Leishenshan (construite în zece zile), și a mai multor alte spitale improvizate, medicii sunt acum în măsură să trateze pacienții în diferite etape, în mod izolat. Zhong Nanshan (84 ani), conduce un grup de experți al Comisiei Naționale de Sănătate din China care efectuează cercetări cu privire la noua epidemie. Zhong a fost primul care a confirmat că noul coronavirus poate fi transmis de la om la om.

Expertul chinez a avut un rol determinant în descoperirea coronavirus-ului Sindrom Respirator Acut Sever (SARS) în 2003, la acea vreme gestionând focarul SARS din provincia Guangdong. Ulterior, el a fost supranumit „eroul SARS”, pentru eforturile care l-au făcut cunoscut în toată China și în lumea medicală internațională.

Pe de altă parte, trei oficiali din Wuhan, epicentrul focarului de pneumonie cu noul coronavirus, fac subiectul unor cercetări aflate în derulare efectuate de un grup de lucru al guvernului central de la Beijing. Viceprimarul orașului și doi șefi de districte din Wuhan sunt cercetați, primele verificări determinând echipa de control să solicite „pedepsirea severă pentru abateri în serviciu”, arătând că „că membrii și oficialii Partidului Comunist Chinez trebuie să aibă ca prioritate securitatea și sănătatea oamenilor”.

De asemenea, Secretarul de partid al Comisiei de Sănătate din Provincia Hubei și Directorul Comisiei de Sănătate din Provincia Hubei au fost revocați din funcție.

Noul coronavirus apărut în China a fost denumit în mod oficial COVID-19, în cadrul unei reuniuni organizate marți, la Geneva, de Organizația Mondială a Sănătății.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine