2020-07-05 19:45

Epidemie de RUJEOLĂ în Belgia. ROMÂNIA, arătată cu degetul

 |  11:55
Epidemie de RUJEOLĂ în Belgia. ROMÂNIA, arătată cu degetul

Belgia se confruntă de la începutul acestui an cu o epidemie de rujeolă. Peste 70 de cazuri de rujeola au fost înregistrate, in conditiile in care media normala era de 7-8 pentru aceasta perioada, scrie Sudinfo.be, citată de hotnews.ro.

Epidemia ar fi avut debutat de la o persoana intoarsa din Romania, spun autoritatile sanitare belgiene. Ţara noastră s-a confruntat şi încă se confruntă cu o epidemie majoră de rujeola, de la inceputul anului pana pe 10 februarie inregistrandu-se 16 decese si aproape 2.700 de imbolnaviri. Agentia pentru calitatea vietii din Belgia a facut apel la prudenta in urma exploziei de cazuri de rujeola in Valonia, in special in Charleroi, Jodoigne, Namur si Verviers.   Aproape 2.700 de cazuri de rujeola in Bucuresti si in 36 de judete si 16 decese au fost inregistrate pana in data de 10 februarie, 2.554 dintre cei la care boala a fost confirmata nefiind vaccinati, a anuntat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Dintre cele 2.667 de cazuri de rujeola confirmate, cele mai multe au fost inregistrate in judetele Arad - 542, Caras-Severin - 502, Timis - 489, Mures - 296, Dolj - 152 si Bistrita-129. Decesele prin rujeola au fost inregistrate in judetele Arad (cinci), Timis (patru), Dolj, Caras-Severin (cate trei) si Bucuresti (un caz).

Romania se confrunta cu o epidemia de rujeola de la nivel national, ce a determinat Ministerul Sanatatii sa coborare varsta minima de vaccinare la noua luni, iar pentru contactii din focar chiar la sapte luni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz