2019-08-18 12:43

Erdogan acuză Consultatul Arabiei Saudite de CRIMĂ premeditată: UCIDEREA jurnalistului a fost PLANIFICATĂ cu câteva zile în avans

 |  12:41
Erdogan acuză Consultatul Arabiei Saudite de CRIMĂ premeditată: UCIDEREA jurnalistului a fost PLANIFICATĂ cu câteva zile în avans

Preşedintele turc Recep Taiyyp Erdoğan a făcut marţi o declaraţie privind moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, spunând că uciderea acestuia fost planificată cu câteva zile în avans, transmite BBC.

El a spus că Turcia are dovezi clare că Khashoggi a fost ucis într-o crimă premeditată şi "sălbatică" la consulatul saudit de la Istanbul din 2 octombrie.

De asemenea, el a cerut ca suspecţii să fie judecaţi în Istanbul.

El a cerut Arabiei Saudite să furnizeze răspunsuri despre locul în care se află corpul lui Khashoggi şi cine a ordonat operaţiunea.

Erdoğan a făcut un rezumat al mişcărilor lui Khashoggi în ziua în care a dispărut şi a spus că echipa "care a planificat şi a executat crima" a fost informată despre vizita la consulat cu o zi înainte.a declarat că două echipe saudite au fost implicate în crimă, iar o echipă de nouă persoane, inclusiv generali, a zburat din Arabia Saudită, relatează The Guardian, citeaza Mediafax.

Khashoggi nu a mai fost văzut după ce a intrat în consulatul din Istanbul în după-amiaza zilei de 2 octombrie. Soţia sa a anunţat că el a fost reţinut împotriva voinţei sale, a adăugat acesta.

Erdoğan a mai spus că autorităţile turce iau în calcul luarea de măsuri diplomatice în cazul acestei crime.

Conform lui Erdoğan, este clar că uciderea lui Jamal Khashoggi a fost o asasinare politică premeditată şi planificată cu meticulozitate. El a menţionat că echipele de recunoaştere au mers până la cercetarea zonelor forestiere din apropierea oraşului Istanbul.

Erdogan: "Serviciile de securitate turceşti au dovezi că uciderea era o acţiune planificată. Turcia şi lumea vor fi satisfăcuţi numai atunci când toţi planificatorii şi făptaşii vor fi traşi la răspundere. Alte ţări trebuie să participe la anchetă."


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray