2019-12-16 08:04

Erdogan ameninţă din nou cu lansarea unei operaţiuni la sol şi în aer în nordul Siriei

 |  15:37
Erdogan ameninţă din nou cu lansarea unei operaţiuni la sol şi în aer în nordul Siriei

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat sâmbătă ameninţarea cu lansarea unei operaţiuni ''la sol şi în aer'' în Siria contra miliţiilor kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), considerate de Ankara organizaţie teroristă, transmite AFP.

''Noi ne-am pregătit, am elaborat planurile de acţiune, am dat instrucţiunile necesare'', a declarat şeful statului turc într-un discurs televizat, adăugând că ofensiva ar putea începe în curând.

Erdogan afirmase marţi că Turcia îşi va pierde răbdarea faţă de SUA în legătură cu crearea unei ''zone de securitate'' în nordul Siriei, prevăzută în conformitate cu un acord convenit de Washington şi Ankara în luna august.

Forţele democratice siriene (FDS) sunt formate din combatanţi arabi şi kurzi pe care ţările occidentale se bazează pentru neutralizarea forţelor grupării Statul Islamic din nord-estul Siriei şi din Irak. Componenta kurdă a acestei coaliţii, Unităţile de protecţie a poporului (YPG), este însă considerată de Ankara drept grupare teroristă.

Preşedintele turc a ameninţat în mai multe rânduri cu lansarea unei ofensive transfrontaliere. El speră că va putea folosi ''zona de securitate'' din nordul Siriei pentru a putea repatria aproximativ 2 milioane de refugiaţi sirieni aflaţi în prezent în Turcia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-05Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Oct 2019

ca de obicei ceea ce unii considera "terorist" altii considera "luptator penru libertate".....asa a fost nonstop de cand exista imperiul roman cu Decebal si Traian......bla bla blaaaaaa....bulshit
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray