2019-05-26 08:08


Erdogan, DECIZIE EXTREMĂ în cazul ASASINĂRII jurnalistului Jamal Khashoggi

 |  16:00
Erdogan, DECIZIE EXTREMĂ în cazul ASASINĂRII jurnalistului Jamal Khashoggi

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut Arabiei Saudite să extrădeze suspecţii în cazul asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul pe 2 octombrie, scrie BBC.

Vorbind după summit-ul G20 din Argentina, el a declarat că doar prim-ministrul Canadei a adus în discuţie cazul lui Khashoggi, în rest subiectul nefiind discutat. Erdogan a adăugat că această crimă a fost un test pentru întreaga lume, dar a insistat că nu doreşte să rănească familia regală a Arabiei Saudite. El a precizat că rezolvarea acestui caz este în interesul familiei regale.

Preşedintele Erdogan a afirmat că Turcia are dovezi care demonstrează că Khashoggi a fost ucis după ce a fost torturat timp de şapte minute şi jumătate şi că a arătat aceste dovezi ţărilor care au dorit să le vadă. Erdogan rămâne nemulţumit de răspunsul Arabiei Saudite la uciderea lui Jamal Khashoggi.

El a acuzat anterior autorităţile saudite că au minţit în această privinţă, că şi-au schimbat poziţia în numeroase rânduri şi că au refuzat să împartă informaţiile din investigaţia lor cu autorităţile turce.

Erdogan a precizat că prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite, conducătorul de facto al ţării, a oferit liderilor mondiali „o explicaţie de necrezut” a situaţiei la summit-ul G20, prinţul argumentând că Arabia Saudită nu ar trebui învinovăţită până când nu se dovedeşte că a avut loc o crimă.

Erdogan consideră că este esenţial ca suspecţii reţinuţi de autorităţile saudite în acest caz să fie extrădaţi în Turcia pentru a fi judecaţi.

Arabia Saudită a informat anterior că ei vor fi judecaţi în regat. Conform procurorilor saudiţi, Khashoggi a fost ucis în consulatul din Istanbul urmare a unei operaţiuni independente iniţiată de un ofiţer al serviciilor secrete. Khashoggi ar fi primit o injecţie letală după o luptă cu ofiţerii saudiţi. Apoi corpul său a fost dezmembrat în consulat, iar rămăşiţele au fost transportate către un „colaborator” local, au informat procurorii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-02

TAGURI: erdogan, arabia saudita, suspecti, asasinare, Jamal Khashoggi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
02 Dec 2018

BA OTOMANULE ; DAR ISTORIA VOASTRA A FACUT NUMAI NENOROCIRI , TILHARI SI CRIME 800 DE ANI .
Random imageUltimele stiri


STARBAG