2019-10-14 13:43

Erdogan epurează „suspecți” și din sectorul privat

 |  09:36
Erdogan epurează „suspecți” și din sectorul privat

Vineri seara, în Turcia s-au publicat trei decrete semnate de președintele Recep Erdogan, prin care sunt concediați aproape 6.000 de turci. Aceștia erau angajați atât în sectorul de stat, cât și în companii private - un bun indiciu al intervenționismului statului turc în afaceri și al incompatibilității cu sistemul european.

Motivul noului val de demiteri este, ca și în cazul epurărilor precedente, suspiciunea că cei vizați ar fi membri sau simpatizanți ai Organizației Fethullah, acuzată de orchestrarea loviturii de stat eșuate din 15 iulie 2016, soldată cu 248 de morți și aproximativ 2.200 de răniți, informează RT.

Dintre cei șase mii de concediați, 2687 sunt polițiști, 149 sunt din marina militară, 164 din forțele aeriene, 838 din Ministerul Sănătății, 1699 din Ministerul de Justiție (inclusiv 8 membri ai Consiliului de Stat și unul din Consiliul Electoral Suprem). De asemenea, 649 de angajați ai unor universități (inclusiv private) au fost „puși pe liber”, iar 83 de asociații au fost închise.

Unul dintre decrete vizează concedierea a patru atașați militari ai ambasadelor Turciei din Rusia, Statele Unite, Italia și Olanda.

Pe lângă aceste epurări, Turcia întărește controlul asupra internetului, poliția având acum acces deplin la datele de identificare personală ale utilizatorilor. Agenții firmelor private de pază nu vor mai putea purta arme și vor face obiectul unor epurări viitoare.

Starea de urgență, instituită pe 20 iulie, este extinsă în Turcia timp de trei luni, începând cu data de 19 ianuarie. Peste 120.000 de persoane au fost concediate ori suspendate din activitate, 100.000 au fost/sunt anchetați, iar 41.000 arestați și aflați în diverse faze procesuale.

Marea surpriză este că 11 ziare, care au fost închise în ultimele luni, au acum permisiunea de a-și relua aparițiile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-07Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
07 Ian 2017

"EPUREAZA" ADICA SE OCUPA DE AFACERILE CU IEPURI...........DINAIA CARE ROD MORCOVII ALTUIA SI DUPAIA RANJESC CU TUPEU........"EU SUNT UN IEPURAS NEVINOVAT"............FOARTE BINE TRECI LA ABATOR,FACEM CONSERVE CU TOCANA DE "EPURE NEVINOVAT"................EPURAREA E O AFACERE IEPUREASCA...PRINDE IEPURELE FA-L TOCANA......MORCOVUL E BUN DE VIBRATOR...DE CE SA-L MANANCE IEPURII ASTIA NENOROCITI
MAFIA IN FLOARE SI COLABORARE
07 Ian 2017

TOATE FIARELE ECONOMIEI NOASTRE , SA FACUT FIER VECHI SI TRANSPORTAT LA TURCALETI . MIRCEA BASESCU SI CAPATINA , MONDIALU SI CEILANTI STIU . ACUM A INCETAT ACTIVITATEA DE LA EUROPA , DORALI , NIRO . PINA SE REFAC NOILE TRASEIE SI FAVORITI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray