2019-10-23 03:28

Este OFICIAL! Donald Trump, ÎNTÂLNIRE faţă în faţă cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un!

 |  09:39
Este OFICIAL! Donald Trump, ÎNTÂLNIRE faţă în faţă cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un!

Preşedintele american Donald Trump a acceptat, joi, să îl întâlnească pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un până în luna mai, ca răspuns la invitaţia Phenianului, a informat un oficial din Coreea de Sud, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Kim Jong Un a declarat recent că este pregătit să "denuclearizeze" Coreea de Nord şi să suspende testarea rachetelor balistice şi a altor arme nucleare, a declarat şeful Biroului de Securitate Naţională al Coreei de Sud, Chung Eui-Yong.

O întrevedere între Kim Jong-Un şi Donald Trump ar însemna un pas major în rezolvarea tensiunilor ridicate privind ambiţia Phenianului de a îşi dezvolta capabilităţile nucleare.

"I-am transmis (preşedintelui Donald Trump) că în cadrul întâlnirii noastre, Kim Jong-Un a afirmat că este pregătit pentru denuclearizare. Kim şi-a luat angajamentul că Pheninianul se va abţine de la viitoarele teste nucleare sau ale rachetelor", a declarat Chung Eui-Yong.

"Şi-a exprimat dorinţa de a îl întâlni pe preşedintele Trump, cât mai repede posibil. Preşedintele Trump a apreciat acest lucru şi a informat că îl va întâlni pe Kim Jong-Un până în luna mai, pentru a atinge denuclearizarea", a adăugat oficialul sud-coreean.

Nu a existat imediat o reacţie din partea Casei Albe la afirmaţile oficialului sud-coreean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray