2019-07-17 23:37

Euronews critică Guvernul ”arogant PSD care a făcut o greșeală enormă”

 |  23:12
Euronews critică Guvernul ”arogant PSD care a făcut o greșeală enormă”

Romania a facut o "greseala enorma" prin aprobarea "celui mai mare pas inapoi in reformele anticoruptie de la aderarea la UE, in urma cu un deceniu", scrie Euronews.

Postul de televiziune paneuropean descrie Guvernul PSD drept "arogant si incurajat" de intoarcerea la putere in decembrie si compara situatia din Romania cu cea din Polonia.

Euronews il citeaza pe analistul politic Radu Magdin, potrivit caruia a fost o greseala enorma ca PSD sa impuna in graba ordonanta de urgenta, fara dezbateri si vot in Parlament.

"Cred ca (PSD - n.red.) se simte incurajat, cred ca se simte arogant. Simt ca acesta este momentul sa actioneze si sa preia responsabilitatea. Nu sunt convins ca erau pregatiti pentru o dezbatere politica si cred ca a fost o greseala", a spus el.

Ordonanta de urgenta va insemna dezincriminarea abuzului de putere, daca provoaca prejudicii sub 200.000 de lei, in conditiile in care mai multi lideri politici sunt anchetati sau judecati pentru abuzuri de putere. Printre acestia se numara presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Euronews noteaza ca atat presedintele Klaus Iohannis, cat si DNA - creditata cu lupta de success impotriva coruptiei in ultimii ani - si Comisia Europeana se numara printre cei care condamna decretul.

"DNA are multe cazuri bazate pe abuzuri administrative (abuzuri de putere - n.red.) ", a spus Magdin. "Bineinteles ca acest lucru va afecta activitatea lor", a adaugat el.

"Este foarte simplu sa strigi coruptie in piata publica. Dar, tehnic, (abuzul de putere - n.r.) nu este luare de mita. Multi politicieni sunt afectati astfel, iar acest lucru provoaca proteste in randul clasei politice. Nu numai in PSD, ci si in randul liberalilor", a subliniat expertul.

"In ceea ce priveste indrazneala politica, eu cred ca Guvernul actioneaza ca cel polonez, 'esti la putere, ai o majoritate, iar acesta este momentul nostru si putem face ce vrem'", a explicat el.

"Este foarte greu sa aperi acest lucru, dar cred ca oamenii ar fi mult mai relaxati, daca am fi avut o dezbatere adecvata", a precizat Magdin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray