2020-02-18 03:30

Europa, China şi Rusia discută despre o nouă înţelegere NUCLEARĂ pentru Iran

 |  12:15
Europa, China şi Rusia discută despre o nouă înţelegere NUCLEARĂ pentru Iran

Diplomaţi din Europa, China şi Rusia discută despre o nouă înţelegere prin care să ajute financiar Iranul, dar şi să limiteze dezvoltarea rachetelor nucleare ale Teheranului şi influenţa din regiune, în încercarea de a salva acordul nuclear din 2015, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Oficialii se vor întâlni la Viena în următoarele săptămâni pentru a discuta următorii paşi pe care o să îi facă în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear, au relata publicaţiile germane the Welt şi Sonntag.

Germania, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi China vor participa la discuţii, însă reprezentanţii Statelor Unite nu vor fi prezenţi. Încă nu este clar dacă Iranul, care a se opune limitării programului rachetelor militar, va participa.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

Încheierea unui nou acord care să limiteze programul nuclear şi influenţa Teheranului în regiune l-ar putea convinge pe Donald Trump să ridice sancţiunile impuse Iranului.

"Trebuie să scăpăm de numele 'acordul nuclear de la Viena' şi să adăugăm câteva elemente noi. Doar asta îl va convinge pe preşedintele Trump să ridice sancţiunile", a afirmat un diplomat european de rang înalt.

Ministerul german de Externe nu a putut da imediat declaraţii.

Comisarul european pentru Energie şi Climă, Miguel Arias Canete, i-a transmis Iranului, sâmbătă, că Blocul comunitar îşi va păstra angajamentul de a menţine acordul nuclear.

Oficiali din Germania şi alte ţări membre UE consideră că renunţarea completă la acord va avea consecinţe dezastruoase.

Ministrul iranian de Externe Mohammed Javad Zarif a declarat săptmâna trecută că Iranul şi puterile europene au progresat în negocierile privind acordul nuclear, însă menţinerea sa depinde de ce se va întâmpla în următoarele săptămâni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-20Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Mai 2018

e vorba de afacerile Airbus de peste 20de miliarde de euro vanzari care sunt in pericol...nu de alte chestii..iar Iranul e luat in colimator din cauza petro-dolarului//Exact din cauza asta au fost bombardati Saddam si Ghadafy ptr ca vroiau sa iasa din piata de petro-dolari controlata de bancherii Wall Street adica Rockefeller Toate razboaiele au miza economica,inclusiv Siria e interesanta pentru ca are pozitia strategica la Mediterana porturile siriene sunt importante pentru exportul de petrol din Irak si Kuweit Mi-a placut o declaratie mai veche a lui Christine Lagarde care a spus ceva de genul "acordul Breton Woods e mort"chiar dupa o intalnire la DAVOS in Elvetia...adica intelegerea facuta de puterile castigatoare dupa al 2-lea razboi mondial referitoare la comertul in PETRO-DOLARI....si se refera la faptul ca tarile BRICS vroiau sa iasa din comertul cu PETRO-DOLARI si exact asa a spus un general pe vremea lui Obama cand a fost intrebat ceva de genul "ce trebuie sa facem ca sa preluam controlul in Siria"....a spus "SIr,pentru asta va trebui sa intram intr-un razboi total cu Rusia China si Iranul" Deci miza este mare
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Mai 2018

"Cel mai periculos eventual scenariu ar fi o mare coaliție a Chinei, a Rusiei și probabil a Iranului, o coaliție" anti-hegemonică "unită nu prin ideologie, ci prin plângeri complementare ... Această contingență ... va necesita o afișare a abilităților geostrategice americane în vest , perimetrul est și sud al Eurasiei simultan. Zbigniew Brzezinski, 1997 Si exact asta s-a intamplat 20de ani mai tarziu...problemele generate de razboaiele pentru petrol au facut ca cele mai negre visuri ale lui Zbigniew Brzezinski sa devina realitate..s-au unificat cele trei tari si inca multe altele in grupul BRICS ca si alternativa la petro-dolar//Imi amintesc cand eram copii toti erau speriati de nustiu ce gasca de golani condusa de "CRetu si Gigel" care-i terorizau pe toti in pauza..........si atunci un alt golan si-a creat o alta gasca care a distrus pe "Cretu si Gigel" la care au aderat toti copii terorizati de prima gasca....chestia asta s-a intamplat cu multi ani inainte sa aud eu ca exista personajul "Zbigniew Brzezinski"....care a exprimat un principiu existent in natura,unificarea celor care au aceleasi plangeri complementare dar nu aceeasi ideologie contra aceluiasi agresor comun.........in cazul nostru Petro-Dolarul...banda lui Rockefeller impreuna cu Arabia Saudita contra celorlalti vanzatori de petrol
FREACA MENTA
21 Mai 2018

Ce secret pentru specialisti . Ia toate datele de pe internet . Sinoi eram aproape . Pe Ucrainieni ia aparat cu papagalu ONU . Are jumatate din tara in anarhie . Sa vina democratia adevarata de la noi si vinde , fura , totul pe deamoaca
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine