2019-10-18 00:14

EXCLUSIV. Ambasada SUA: Hans Klemm rămâne în funcție!

 |  14:08
EXCLUSIV. Ambasada SUA: Hans Klemm rămâne în funcție!

Robert Veress

Într-un răspuns acordat la solicitarea PUTEREA, biroul de presă al Ambasadei SUA la București informează că ambasadorul Hans Klemm rămâne în funcție.

Într-un briefing de presă susținut, vineri, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat (Ministerul de Externe al SUA), a anunțat că doar aproximativ 30% dintre ambasadorii americani vor demesiona efectiv la data de 20 ianuarie, prima zi în care Donald Trump va fi, oficial, noul președinte al Statelor Unite. Este vorba de ambasadorii numiți strict politic. Diplomații de carieră nu sunt vizați de această măsură, chiar dacă au fost desemnați de administrația Obama, a precizat Kirby.

Ambasadorii numiți politic au primit ordin din partea echipei președintelui ales Donald Trump să-și prezinte demisiile până la data 7 decembrie 2016, demisiile intrând în vigoare la 20 ianuarie a.c.

The New York Times a dezvăluit că este prima dată când niciunui ambasador numit politic nu i se mai permite să-și prelungească mandatul cu o scurtă perioadă, în funcție de anumite situații particulare, precum existența unor copii ai diplomaților școlarizați în țările unde activează aceștia.

Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, numit în decursul celului de-al doilea mandat al lui Barack Obama,  fost prim vice-secretar de stat asistent în cadrul Biroului de resurse umane din cadrul Departamentului de Stat SUA. Din ianuarie 2015 a fost consilier senior al sub-secretarului pentru Management la Departamentul de Stat, iar în iulie 2015 a fost numit ambasador. Așadar, a făcut parte din echipa lui Obama, iar numirea sa putea fi considerată una politică.

Dar, conform Cv-ului integral al d-lui Klemm, acesta este diplomat de carieră.

În 2012, domnul ambasador Klemm a fost principalul reprezentant al SUA la APEC, the Asia Pacific Economic Cooperation forum (forumul Cooperare Economică Asia-Pacific), iar din 2010 a condus toate programele civile şi militare în domeniul statului de drept, desfăşurate de SUA în Afganistan.

Din 2007, domnul Klemm a ocupat funcţia de Ambasador al SUA în Republica Democrată Timorul de Est. Anterior a fost ministru-consilier economic al Ambasadei SUA la Tokio şi a ocupat funcţii de director în cadrul Biroului de Resurse Umane şi al Biroului pentru Economie şi Afaceri ale Departamentului de Stat. În străinătate, domnul Klemm a îndeplinit multiple mandate în Japonia şi a lucrat la ambasadele SUA din Bonn, Seul şi Port of Spain.

Diplomat de carieră cu înalt grad diplomatic şi absolvent al Indiana University (de la care a obţinut diploma de licenţă) şi al Stanford University (de la care a obţinut diploma de masterat), domnul ambasador Klemm vorbeşte fluent limbile japoneză şi germană. Este căsătorit cu Mari Kano.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-08

In legatura cu acest articol...

SUA rămâne fără ambasadori. Va demisiona și Hans Klemm?
Parerea ta...

DARIUS
07 Ian 2017

nu va ramane in functie
CROCODILUL FLAMAND
07 Ian 2017

DEPARTAMENTUL DE STAT USA A FOST INFESTAT COMPLET DE MAFIA CLINTON.....MULTE POSTURI DE AMBASADOR IN ROMANIA AU FOST PRACTIC VANDUTE LA CEL CARE A DAT SPAGA CEA MAI MARE..CELE MAI BUNE EXEMPLE GITTENSTEIN-ROSAPEPE IMPLICATI IN MARI AFACERI DE CORUPTIE GUVERNAMENTALA DIN ROMANIA...............CHIAR SUNT CURIOS CE VA FACE ADMINISTRATIA TRUMP CU EI..............AU PROMIS IN CAMPANIA ELECTORALA ASANAREA MLASTINILOR URAT MIROSITOARE DIN WASHINGTON....SA VEDEM CU 20IANUARIE CE SE INTAMPLA
CRISTIAN NICOLAESCU
07 Ian 2017

Cum crede Ambasada SUA că va reacţiona și ce măsuri crede că va lua d-l Donald Trump când va afla (după 20 ianuarie) despre implicarea ilegală a Ambasadei SUA, a CIA și a d-lui ambasador personal în uriașul scandal politic declanșat în România la nivel înalt, prin sprijinirea fățișă a acțiunilor murdare și ilegale ale lui Coldea, Kovesi, Băsescu și a oamenilor finanţaţi de Soros? Știți ale cui interese cred românii că au promovat în Romania CIA și d-l ambasador? Ale lui Soros, nu ale SUA. Vă implicaţi și dictați în țara asta la fel ca rușii în perioada comunistă. Să vă fie rușine!
@CRISTIAN NICOLAESCU
07 Ian 2017

Bravo Domnule! Bine spus....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray