2020-02-21 15:17

Exercițiu militar de amploare al NATO la granița cu Rusia. Reacţia Moscovei

 |  10:44
Exercițiu militar de amploare al NATO la granița cu Rusia. Reacţia Moscovei

Aproape 18.000 de soldaţi din 19 ţări, în principal membre ale NATO, vor participa, începând de duminică, în Polonia şi ţările baltice, la exerciţiul Saber Strike, condus de armata americană pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice.

A opta ediţie a acestui exerciţiu annual coincide cu informaţia apărută săptămâna trecută în Polonia potrivit căreia această ţară ar intenţiona să participe la finanţarea unei prezenţe sporite a forţelor armate americane pe teritoriul său, scrie Agerpres. Pawel Soloch, şef al Biroului securităţii naţionale pe lângă preşedinţia Poloniei, a afirmat că un "document de informare" redactat la Ministerul  Apărării se referă la o sumă cuprinsă între 1,5 şi 2 miliarde de dolari pe care ţara sa ar putea să îi aloce pentru a participa la cheltuielile de staţionare a unei unităţi blindate americane. Anunţul a provocat o reacţie imediată a Moscovei apreciind că o asemenea desfăşurare "nu aduce nici un fel de beneficii securităţii şi stabilităţii pe continent".

Statele Unite şi-au consolidat prezenţa pe flancul estic al NATO după anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia în 2014.

Armata americană a înfiinţat, în mai 2017, un nou cartier general în Polonia pentru comanda celor aproape 6.000 de soldaţi ai săi desfăşuraţi în cadrul operaţiunilor NATO şi Statelor Unite în regiune.

Statele Unite comandă un batalion multinaţional al NATO în Polonia, iar Canada, Marea Britanie şi Germania se află la conducerea unor batalioane similare desfăşurate în ţările baltice vecine, în Lituania, Letonia şi Estonia unde vor avea loc, de asemenea, manevrele Saber Strike.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-03Parerea ta...

SAHUL BASTANILOR
03 Iun 2018

BA ISTORICILOR ; CITI UCRAINIENI SAU LUPTAT SI MURIT PENTRU TERITORIU CRIMEI ?????? SAU SA BATUT CU TURCI SAU MONGOLI , KAZACI ???????? ACUM EI AU VINDUT PAMINTURILE CRIMEI , LA CHINEZI SI ARABI . LA FEL CA LA NOI . NU CA LE TIN APARAREA LA RUSNACI , DAR E SI NORMAL DACA SAU TREZIT DIN SOMN . . CRIMEIA A DAT-O STALIN IN ADMINISTRARE CA SA INCURCE POPOARELE LA FEL CA LA NOI IN BASARABIA SI BUCOVINA . DAR EI UCRAINIENI DE CE NU DA BUCOVINA LUATA DE LA NOI , CU MINA ALTUIA ??????????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine