2020-08-12 16:16

Exercițiu real de imaginație: Ce s-a întâmplat la Jocurile MILITARE Mondiale din Wuhan, la care au fost și români

 |  00:15
Exercițiu real de imaginație: Ce s-a întâmplat la Jocurile MILITARE Mondiale din Wuhan, la care au fost și români

Potrivit unor teorii care circulă în diverse surse media, desfășurarea Jocurilor Militare Mondiale, o competiție care a avut loc în octombrie în Wuhan, ar fi putut declanșa virusul în China. Autoritățile chineze sunt și ele acuzate că au încercat să ascundă informațiile despre epidemie, la debutul său.

Astfel, poliția din Wuhan a anchetat primii doctori care au lansat semnalul de alarmă încă din decembrie 2019. “Epidemiologii și farmacologii japonezi și taiwanezi au stabilit că noul coronavirus ar fi putut avea originea în SUA, deoarece această țară este singura cunoscută a avea toate cele cinci tipuri de viruși. Wuhan  are doar unul dintre aceste tipuri, fiind ca un fel de <ramură>, care nu poate exista de la sine, ci trebuie să fi crescut dintr-un ”, notează Global Research.

Debutul: O afecțiune cu semne de întrebare

În publicația menționată se mai vorbește despre faptul că un medic taiwanez a menționat că, în august 2019, cetățeni ai SUA au prezentat o serie de pneumonii, iar unii dintre ei au decedat pe baza acestor pneumonii. Americanii au dat vina pe o nouă afecțiune provocată de folosirea țigărilor electronice . Dar, potrivit medicului, simptomele și condițiile apariției acestor pneumonii nu au putut fi explicate exact prin folosirea țigărilor electronice. Medicul cu pricina le-a scris oficialilor americani, spunându-le că suspectează că decesele sunt cauzate de un nou coronavirus. El susține că avertismentele sale au fost ignorate. Înainte de aceasta, CDC - Centers for Disease Control and Prevention a închis în totalitate principalul bio-laborator militar al SUA din Fort Detrick, Maryland, din cauza absenței unor garanții că nu există “scurgeri” de agenți patogeni.

“Am avut și cetățeni japonezi infectați în septembrie 2019, în Hawaii, oameni care nu au fost niciodată în China, aceste infecții apărând pe pământul SUA cu mult înainte de izbucnirea în Wuhan, dar abia la scurt timp după blocarea Fort Detrick. Apoi, pe social media chineză, a apărut un articol, care prezintă detalii suplimentare. Potrivit acestuia, cinci sportivi <străini> plus alte persoane care au venit la Wuhan pentru a participa la Jocurile Militare Mondiale (18-27 octombrie 2019) au fost internate la Wuhan pentru o infecție nedeterminată”, scrie semnatarul articolului din Global Research, Larry Romanoff.

Armata României a participat cu 80 de sportivi la Jocurile Mondiale Militare din Wuhan

În altă ordine de idei, dar pe același subiect, Armata României a participat în perioada 16-29 octombrie, la Jocurile Militare Mondiale din Wuhan, China, cu un lot format din 80 de sportivi. Din lotul reprezentativ al Armatei României au făcut  parte atât militari din unități ale categoriilor de forțe ale Armatei României, cât și sportivi legitimați la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și din cadrul Universității Naționale de Apărare. Aceștia vor concura alături de sportivi din peste 100 de țări membre CISM, la următoarele discipline sportive: atletism (probe de sărituri, alergări și aruncări), orientare, pentatlon militar, triatlon, box, judo, lupte, natație (înot și sărituri în apă), scrimă, tir sportiv, tir cu arcul. Lotul a avut în componență și 4 militari invalizi/răniți, care au participat la proba de tir cu arcul olimpic și atletism.

Revenind la analiza din Global Research, autorul articolul mai notează că, dacă unii membri ai echipei americane prezentă la Jocurile Militare Mondiale s-ar fi infectat cu virusul dintr-un focar accidental de la Fort Detrick, este posibil ca, după o lungă perioadă de incubație inițială, acei oameni să fi putut infecta cu ușurință orașul Wuhan în timpul șederii lor. De fapt, infectând potențial mii de localnici, care au ajuns, desigur în diverse locații, mulți dintre ei urmând să meargă și în celebra - în sens negativ - piață de fructe de mare din Wuhan, după cum se mai precizează în Global Research. Aceasta ar însemna imposibilitatea practică de a localiza legendarul „pacient zero”. Mai clar, înseamnă că nu va fi niciodată găsit!

Desfășurarea: Care este locul?

Daniel Lucey, un expert în boli infecțioase la Universitatea Georgetown din Washington, a spus într-un articol din revista Science că prima infecție a fost confirmată ca apărută în noiembrie 2019, nu în Wuhan! Ceea ce sugerează că virusul provine în altă parte și apoi s-a răspândit: „După cum au confirmat cazurile unui nou virus care se răspândește în întreaga lume cu o viteză îngrijorătoare, toate privirile s-au concentrat până acum pe o piață de fructe de mare din Wuhan, China, ca origine a focarului. Dar o descriere a primelor cazuri clinice contestă această ipoteză”, se subliniază în Science. Romanoff notează în Global Research că Daniel Lucey spune că primele infecții trebuie să fi avut loc în noiembrie 2019 - dacă nu mai devreme - pentru că există un timp de incubație între apariția infecțiilor și simptome. "China trebuie să fi realizat că epidemia nu a avut originea în acea piață de fructe de mare, Wuhan", a declarat Lucey pentru Science Insider.  Kristian Andersen, biolog la Scripps Research Institute care a analizat secvențele din 2019-nCoV pentru a încerca să clarifice originea a spus că scenariul că virusul a fost adus în piața chineză de fructe de mare,  din altă parte, este plauzibil.

Deznodământul?

Astfel, pe baza cercetărilor din Science și alte surse și potrivit Global Research, rezultă nu numai că virusul nu ar fi avut originea în Wuhan, dar ar fi fost adus în China dintr-o altă țară. O parte din dovada acestei afirmații este aceea că soiurile genomice ale virusului din Iran și Italia au fost secvențiale și s-a declarat că nu au nicio parte din soiul care a infectat China, iar, prin definiție, își au originea în altă parte.

“S-ar părea că singura posibilitate cu privire la origine ar fi SUA, deoarece numai această țară are al tuturor soiurilor de viruși. Și, prin urmare, poate fi adevărat că sursa inițială a virusului COVID-19 a fost laboratorul din Fort Detrick. Aceasta nu ar fi o surpriză, având în vedere că CDC a închis complet Fort Detrick, dar și pentru că, așa cum am relatat într-un articol anterior, între 2005 și 2012, SUA au avut 1.059 de incidente, în cadrul cărora agenții patogeni au fost fie furați, fie scăpați din bio-laborator”, încheie Larry Romanoff, care este consultant și contributor al Global Research.

În loc de concluzie

În trecut, Fortul Detrick era un spaţiu secret, iar şefii CIA de atunci au distrus, în 1973, multe dintre înregistrările legate de acest loc, scrie „Politico“, evidențiind că se ascund încă informații cu privire la acest loc secret. Pe de altă parte, “nu, coronavirusul care ține lumea în suspans nu provine din laboratoarele militare chineze sau americane”, spune Deutche Welle. După cum subliniază publicația menționată, începând din 1983, serviciul secret sovietic KGB a răspândit zvonuri conform cărora Statele Unite ar fi dezvoltat SIDA ca armă biologică la Fort Detrick. Americanii ar fi testat-o pe prizonieri, minorități și homosexuali, iar ulterior ar fi susținut că boala a apărut în Africa. “În 1985, biologul sovietico-german Jakob Segal a scris o lucrare pseudoștiințifică bazată pe această teorie a conspirației. Deși biologii și medicii din întreaga lume au respins tezele ca fiind un nonsens, această teorie a conspirației rezistă până astăzi sub diverse forme”, conchide DW. 

Foto: Shanghai Daily


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz