2019-10-23 15:52

EXPLOZIE la Kabul: Cel puţin 57 persoane au murit şi 119 sunt rănite

 |  19:34
EXPLOZIE la Kabul: Cel puţin 57 persoane au murit şi 119 sunt rănite

Cel puţin 57 oameni au murit, duminică, în Kabul, într-o explozie care a vizat un centru pentru înregistrarea participanţilor la vot, scrie Reuters.

Bilanţul atentatului sinucigaş de duminică de la Kabul a crescut la cel puţin 57 de morţi, a anunţat un oficial din Ministerul Sănătăţii Publice. Cel puţin alte 119 persoane au fost rănite în atacul produs într-un cartier predominant şiit din vestul capitalei afgane, la un centru de distribuire a cărţilor de identitate pentru alegerile legislative care vor avea loc în luna octombrie.

Explozia, aparent un atac sinucigaş cu bombă, vine după câteva săptămâni de linişte în capitala afgană şi nu a fost încă revendicată.

Şeful poliţiei din Kabul, Abdul Rahman Rahimi, a declarat că explozia pare să fi fost cauzată de un atacator sinucigaş.

Ştirea iniţială:

Un oficial al ministerului Sănătăţii a precizat că ambulanţele au adus de la locul incidentului cel puţin patru oameni decedaţi şi 15 răniţi, informează news.ro.

Centrele electorale au fost pregătite peste tot în Afganistan pentru alegerile parlamentare, amânate deja de mai mult timp, care vor avea loc în octombrie. Oficialii au avut în vedere că acestea ar putea fi ţintele unor atacuri.

Explozia de duminică a avut loc în Dasht-e Barchi, o zonă din vestul capitalei, unde trăiesc în principal şiiţi, minoritate vizată deseori de atacurile organizaţiei Stat Islamic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray