2019-11-12 21:46

Explozie la o conductă! Zeci de morţi şi răniţi printre cei care furau carburant

 |  13:00
Explozie la o conductă! Zeci de morţi şi răniţi printre cei care furau carburant

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi alte 71 rănite în explozia unei conducte de carburant sparte în statul Hidalgo din centrul Mexicului, a anunţat guvernatorul acestui stat Omar Fayad într-o postare pe Twitter, informează dpa. Potrivit mass-media locale, sute de persoane care încercau să-şi umple recipientele s-au adunat în apropierea conductei sparte la Tlahuelilpan, la aproximativ 85 de kilometri nord de Ciudad de Mexico.

Înregistrări video arată flăcările care se înalţă spre cer de la conducta ce a explodat. Potrivit lui Fayad, guvernul local coordonează eforturile de salvare. El a indicat de asemenea că acordarea asistenţei medicale persoanelor care suferă de arsuri este prioritatea maximă. Accidentul a avut loc la doar câteva săptămâni după ce preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a lansat o iniţiativă de combatere a furtului de carburant în Mexic, unde din cauza bandelor criminale şi a angajaţilor corupţi, compania petrolieră de stat Pemex a suferit pierderi de 6 miliarde de pesos (3,1 miliarde de dolari) în 2018. Potrivit Pemex, încercări de a fura carburant din conducte ce au fost sparte au avut loc în medie o dată la fiecare 30 de minute anul trecut. Guvernatorul statului i-a avertizat vineri pe localnici împotriva furtului de carburant, notând că 'pe lângă faptul că este ilegal, vă pune viaţa şi pe cea a familiilor în pericol'.

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a cerut printr-un mesaj pe Twitter 'întregului guvern' să se implice în intervenţia la faţa locului, notează Reuters. Campania antifurt, lansată de preşedintele mexican la 20 decembrie, a condus la penurii şi cozi lungi la staţiile de benzină.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-19Parerea ta...

ANONIM
19 Ian 2019

Sa le dea deamoaca petrolul la OMW . Cel mult le da 1 miliard dolari . Afacere a lui Nastase si Tariceanu cu Patriciu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray