2019-10-17 13:56

UPDATE. EXPLOZIE la un terminal gazifer în estul Austriei. Bilanţul indică zeci de RĂNIŢI

 |  13:03
UPDATE. EXPLOZIE la un terminal gazifer în estul Austriei. Bilanţul indică zeci de RĂNIŢI

O explozie urmată de un incendiu de proporţii a avut loc marţi dimineaţa la terminalul gazifer Baumgarten, în estul Austriei, controlat de grupul energetic OMV. Imensa deflagraţie s-a soldat din păcate cu mulţi răniţi, conform poliţiei austriece, citate de News.ro.Presa locală scrie că numărul răniţilor s-ar ridica la aproximativ 60.

UPDATE 14.23. Poliţia a anunţat ”60 de răniţi în diverse grade, inclusiv unul grav”. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Crucii Roşii în Austria Inferioară, citată de APA, Sonja Kellner, bilanţul se ridică la un mort şi 18 răniţi care au avut nevoie de îngrijiri mai importante.

”O explozie a avut loc la ora (locală) 8,45 (9.45, ora României), urmată de un incendiu. Lucrurile sunt sub control, dar există mai mulţi răniţi potrivit primelor informaţii”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt, Edmund Tragschitz.

Potrivit cotidianului Kronen Zeitung, numărul răniţilor s-ar ridica la 60 de persoane.

Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuţie a gazelor naturale în Austria dinspre Rusia şi Norvegia.

Cu o capacitate anuală de 40 de miliarde de metri cubi, această infrastructură, inaugurată în 1959, este unul dintre principalele ”hub”-uri gazifere din Europa Centrală.

Controlat în proporţie de 51% de grupul energetic austriac OMV, el deserveşte nordul Italiei şi sudul Germaniei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray