2020-07-11 12:14

Fantoma “agenturilor străine” pomenite de Ceaușescu bântuie în SUA

 |  16:17
Fantoma “agenturilor străine” pomenite de Ceaușescu bântuie în SUA

Ministrul american al justiţiei, Bill Barr, a afirmat că “agenţi străini” încearcă să “exacerbeze violenţa” în manifestaţiile organizate după moartea lui George Floyd.

Până în prezent, 51 de persoane au fost arestate de autorităţile federale în legătură cu revoltele violente, după cum a declarat ministrul în cursul unei conferinţe de presă, potricvit AFP. Poliţia a procedat în total la circa 10.000 de arestări în tulburările care au avut loc în paralel cu adunările pașnice, potrivit unei estimări preluate de media americane. Bill Barr a afirmat că “agitatori extremişti” au “confiscate” manifestaţiile, citând în special grupul de extremă-stângă Antifa.

Actori străini

“Vedem, de asemenea, actori străini care manipulează toate părţile pentru exacerbarea violenţei”, a adăugat ministrul, fără alte precizări. Alături de el, directorul FBI, Christopher Wray, a evitat la rândul lui să arate vreo ţară cu degetul. “Aceşti agenţi străini ar trebui să ştie că noi observăm totul de foarte aproape şi suntem pregătiţi să acţionăm dacă este necesar”, a declarat el.

La sfârşitul săptămânii trecute, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Robert O'Brien, a desemnat China, Iranul şi într-o măsură mai mică Rusia, dar şi Zimbabwe printre “adversarii străini”, care intenţionează să se folosească de această “criză pentru a semăna discordie”.

Vizita neașteptată

Bill Barr a condamnat circumstanţele morţii lui George Floyd şi a recunoscut dreptul manifestanţilor paşnici de a se întruni. El şi-a apărat însă decizia, criticată vehement, de a împrăştia cu forţa manifestanţii paşnici luni, chiar înainte ca Donald Trump să facă o vizită neaşteptată în faţa unei mici biserici istorice din apropiere de Casa Albă.

Preşedintele Statelor Unite “trebuia să poată trece prin faţa Casei Albe şi să traverseze strada pentru a vizita biserica”, a declarat Barr. Subliniind că a luat decizia de a-i împrăştia pe manifestanţi din motive de securitate, înainte de a afla că Donald Trump doreşte să facă această plimbare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-05Parerea ta...

CIUMA ROSIE
05 Iun 2020

"agenturili" adica SOROS si toti complicii mafioti din partidul democrat,avem si noi aici destui la fel
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz