2020-08-07 01:51

FĂRĂ PRECEDENT: Parlamentul britanic a fost SUSPENDAT oficial pentru cinci săptămâni

 |  21:05
FĂRĂ PRECEDENT: Parlamentul britanic a fost SUSPENDAT oficial pentru cinci săptămâni

Parlamentul britanic a fost suspendat oficial pentru 5 săptămâni. Nu înainte de a respinge, din nou, moțiunea lui Boris Johnson privind organizarea de alegeri anticipate pe 15 octombrie. Cum legea care blochează o ieșire fără acord din Uniunea Europeană a fost deja promulgată de regina Elisabeta a II-a, lui Boris Johnson și guvernului său nu-i mai rămâne decât să administreze treburile curente.

Este o premieră în istoria recentă a Marii Britanii ca activitatea legislativului să fie suspendată fără ca sesiunea să se fi terminat sau fără ca parlamentul să fi fost dizolvat, cum s-a întâmplat în mai 2017 în vederea anticipatelor.

Suspendarea, cerută și aprobată înainte ca proiectul de lege care îl obligă pe premier să ceară amânarea Brexitului, a fost și este contestată de clasa politică de la Londra.

Jeremy Corby, liderul laburiștilor: "Dacă acest guvern nu poate guverna şi demisionează, atunci opozitia va prelua puterea cu un guvern minoritar ca să ne asigurăm că obţinem o amânare a Brexit până la sfârşitul lui ianuarie şi vor avea şi alegeri astfel încât poporul să decidă în ce direcţie să meargă ţara."

Boris Johnson a anunțat deja că nu va cere o nouă amânare a Brexitului, chiar dacă legea i-o cere.

Alan Wager, analist: "Deci parlamentul e suspendat pentru 5 săptămâni până la jumătatea lui octombrie. Asta  înseamnă că Boris Johnson nu va putea organiza alegeri înainte de 31 octombrie, înainte de ziua Brexit şi asta e problema lui."

Și va trebui să răspundă cât de curând, pentru că presa din Regat vehiculează deja că suspendarea parlamentului este la limita legii.

În plus, incertitudinea din Regat reaprinde flacăra în Irlanda de Nord. Noua armată republicană irlandeză este din ce în ce mai activă. Chiar azi au dat foc mai multor vehicule ale poliției din Londonderry.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-10Parerea ta...

NEBUN SAU PROST ?
10 Sep 2019

Johnson caută rute de evadare după ce a lovit blocajul electoral
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz