2020-07-04 15:59

Finlanda a primit două milioane de măști necorespunzătoare din China

 |  11:00
Finlanda a primit două milioane de măști necorespunzătoare din China

Două milioane de măşti cumpărate de Finlanda din China cu scopul de a se proteja în faţa noului coronavirus nu sunt potrivite pentru utilizarea în spital, a a anunțat guvernul de la Helsinki.

Ministrul sănătăţii, Aino-Kaisa Pekonen, a publicat marți pe Twitter o fotografie de la sosirea pe aeroportul din Helsinki a primului transport din cele două milioane de măşti chirurgicale şi 230.000 de măşti de protecţie de tip N95 venind din China, precizând că materialele vor fi „verificate şi testate” înainte de folosire.

Miercuri însă, responsabili finlandezi au descoperit că măştile nu respectă normele de protecţie împotriva coronavirusului cerute pentru a fi folosite în spital.

„Este oarecum dezamăgitor”, a declarat secretarul permanent al Ministerului Sănătăţii, Kirsi Varhila, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Măştile vor putea fi, totuşi, folosite, de asistenţii sociali care efectuează vizite la domiciliu, a subliniat ea.

Şi alte ţări europene au avut aceeaşi surpriză neplăcută cu materialele venite din China, pentru că piaţa chineză este „foarte haotică” din cauza cererii uriaşe de măşti, a subliniat Tomi Lounema, responsabil cu materialul logistic pentru lupta împotriva pandemiei.

„Preţurile cresc încontinuu, trebuie să cumperi rapid şi să plăteşti înainte. Riscul comercial este foarte ridicat”, a mai spus Tomi Lounema.

În ultimele săptămâni, Spania, Olanda, Turcia şi Australia au fost nevoite să trimită înapoi măşti cumpărate din China.

Guvernul finlandez nu a dezvăluit cât a plătit pentru aceste echipamente necorespunzătoare.

Finlanda a anunţat miercuri un fond de 600 de milioane de euro pentru echipamente de protecţie, materiale medicale şi medicamente.

Miercuri, Finlanda număra 2.487 de cazuri înregistrate oficial de COVID-19 şi deplângea 40 de morţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz