2020-01-29 12:40

Fost președinte egiptean, condamnat la închisoare pe viață

 |  22:38
Fost președinte egiptean, condamnat la închisoare pe viață

Fostul presedinte egiptean Mohamed Morsi, înlăturat de la putere în 2013, a fost găsit de spionaj și divulgarea unor secrete de stat, primind o nouă condamnare la închisoare pe viață, relatează Reuters online.

Procurorii au argumentat Morsi și consilierii săi au fost implicați în divulgarea de documente militare secrete către serviciile de informații din Qatar.

Pe lângă Morsi, instanța a decis să condamne la moarte alte șase persoane implicate în acest caz, inclusiv trei jurnaliști care au fost condamnați în absență. Alți doi inculpați, care au lucrat în biroul lui Morsi, au fost și ei condamnați la închisoare pe viață.

Toți inculpații pot contesta hotărârile la Curtea de Casație din Egipt, cea mai înaltă instanță civilă a țării.

Morsi, liderul Fratiei Musulmane, o organizație politică scoasă în afara legii, a fost deja condamnată în alte trei cazuri, inclusiv pedeapsa cu moartea pentru o evadare din închisoare în timpul revoltei din 2011 și o condamnare la închisoare pe viață pentru spionaj în favoarea grupului palestinian Hamas.

Relațiile dintre Qatar, un stat arab din Golf, și Egipt sunt tensionate, după ce în iulie 2013, șeful de atunci al armatei egiptene, Abdel Fattah al-Sisi, a condus o lovitură de stat în urma căreia a fost înlăturat Morsi.

Qatar îl sprijină pe fostul președinte Morsi, care se află în închisoare, împreună cu mii de membri ai Frăției Musulmane, mulți dintre aceștia au fost condamnați la moarte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine