2020-05-25 15:16

Foștii studenți vietnamezi din România omagiază Centenarul Marii Uniri

 |  13:22
Foștii studenți vietnamezi din România omagiază Centenarul Marii Uniri

Recent, a avut loc la Hanoi reuniunea generației studenților vietnamezi care au studiat în Romania începând cu anii 1965-1966.

Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni pe care conducerea Asociației de Prietenie Vietnam-Romania le organizează, în acest an, pentru a marca aniversarea a peste 50 de ani de la absolvirea studiilor în România, evenimentul fiind circumscris Centenarului Marii Unirii.

Asociația de Prietenie îi reprezintă pe cei peste 4.000 de vietnamezi, care au studiat de-a lungul timpului în țara noastră. Cei prezenți la eveniment, în număr de circa 150 de persoane, au rememorat cu deosebită emoție, ca de fiecare dată, anii tinereții și formării lor profesionale petrecuți in Romania. Dar si căldura cu care poporul roman i-a primit și educat, transformându-i în oameni de valoare ce au contribuit, prin cunoștințele acumulate și funcțiile ocupate la nivel central în statul Vietnam, la reconstrucția țării de după război.

Generația anilor ’65 – ’66 a urmat facultăți de prestigiu din București, Iași și Ploiești, reunind peste 600 de foști studenți din domeniile: construcții, politehnica, petrol si gaze, facultatea de litere si limbi străine, matematică, medicină și farmacie. Vorbitorii la evenimentul din Hanoi au subliniat importanta acestui an pentru Romania care serbează 100 de ani de la Marea Unire dar si pentru vietnamezii care păstrează încă vii in minte si suflet, parfumul acelor vremuri petrecute în țara noastră și minunatul grai românesc.

Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat Excelența Sa Tran Xuan Dam, fost ambasador al Vietnamului în România, Le Van Truyen, fost Ministru al Sănătății în Vietnam, Tong Van Nga, fost vice-minstru al Construcțiilor și actual președinte al Asociației de Prietenie Vietnam-România, precum și Excelența Sa Nguyen Van Xuon, fost ambasador al Vietnamului în Polonia și Coreea de Sud.

În cuvântul său la reuniune, Excelența Sa Valeriu Arteni, ambasador al României la Hanoi, a accentuat excelentele relații bilaterale construite de-a lungul timpului între Vietnam și România. ”Am realizat ce mult iubiți dvs, foștii studenți în România, țara pe care o reprezint, mai ales din cartea prezentată la Hanoi România – prima iubire, scrisă de foștii studenți, dar și de traducerea în vietnameză a operei literare a lui Liviu Rebreanu, Pădurea Spânzuraților. Dumneavoastră sunteți prin adopție fii ai României, cum și eu, tot prin adopție, sunt fiu al Vietnamului”, a precizat ambasadorul Arteni.

De asemenea, șeful misiunii diplomatice a României la Hanoi a mulțumit Asociației de Prietenie Vietnam-România pentru frumoasele sentimente cu care onorează țara noastră, pentru contribuția fiecăruia la consolidarea relațiilor economice, politice, culturale, precum si pentru sprijinul oferit de fiecare data cu prilejul vizitelor delegațiilor oficiale din România în Vietnam.

În an centenar, Asociația de Prietenie Vietnam-Romania va pregăti, în proximitatea Zilei Naționale a României, un eveniment de celebrare care va aduce împreună personalități ale Vietnamului de ieri și de astăzi, care au studiat sau au avut posturi diplomatice în Romania, contribuind de-a lungul timpului la realizarea unor relații de prietenie solide care au constituit baza relațiilor diplomatice, politice si economice ulterioare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-15Parerea ta...

NEGRO
16 Oct 2018

Un viu exemplu de patriotism din partea celor ce si-au aparat patria lor, Vietnamul, fara sa cracneasca. Le sunt recunoscatori celor ce le-au dat in vremuri de cumpana lumina stiintei. Cu aceste fapte le-au dat peste nas tradatorilor autohtoni, PSD-ALDE, care nu au facut altceva, decat au ucis dreptatea si au ingenuncheat justitia la ceas aniversar. Le vor iesi pe nas aceste odioase intreprinderi si vor plati pentru aceste aventuri cu varf si indesat. Caci nimic nu e mai dezonorant decat nimicirea cinstei si castigurile murdare ale tradarii de neam si de tara. Sa ia aminte! caci generatiile viitoare vor avea datoria sa scuipe pe mormintele lor, cat le vor mai pastra starvurile pacatoase in pantecele generos si nemuritor al Patriei.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine