2020-08-12 00:48

Fostul premier Pavel FILIP, ales președinte al Partidului Democrat din Republica MOLDOVA, după fuga lui PLAHOTNIUC

 |  20:53
Fostul premier Pavel FILIP, ales președinte al Partidului Democrat din Republica MOLDOVA, după fuga lui PLAHOTNIUC

Fostul premier al Republicii Moldova Pavel Filip a devenit, sâmbătă, noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), cu votul unanim al celor aproape 700 de participanţi la cel de-al IX-lea congres, extraordinar, al formaţiunii, a relatat Radio Chişinău, citat de Agerpres.

Pavel Filip a fost singurul candidat, propus de preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Într-un raport prezentat în deschiderea Congresului, Filip a lansat o serie de acuzaţii la adresa actualei guvernări, pe care a numit-o 'hibridă' şi 'împotriva firii'.

„În trei luni de la venirea la putere, viziunea ei a fost şi rămâne răfuiala cu oponenţii politici, dosare la comandă politică, indicaţii date procurorilor şi concedierea profesioniştilor în favoarea membrilor de partid”, a afirmat fostul premier, potrivit sursei citate.

El a mai învinuit coaliţia de guvernământ de 'trădare a intereselor naţionale', comparând situaţia în care se află în prezent Republica Moldova cu agresiunea armată din 1992, deoarece 'suntem martorii unui atac direct asupra suveranităţii naţionale şi a securităţii regionale'.

Potrivit lui Filip, una dintre cele mai mari greşeli ale PDM ar fi fost că nu a răspuns politic adecvat la 'campania de demonizare la care a fost supus partidul şi liderii lui'. În acelaşi timp, el a afirmat ca 'PDM are cea mai profesionistă echipă' şi şi-a îndemnat colegii 'să pună umărul la transformarea partidului în unul de esenţă europeană, cu orientare socială'.

La 24 iunie, fostul lider al formaţiunii, Vlad Plahotniuc, şi-a anunţat demisia de la şefia partidului, iar ulterior a renunţat şi la mandatul de deputat, fiind în prezent plecat din țară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz