2020-08-04 21:10

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy va fi JUDECAT pentru fapte de CORUPȚIE

 |  15:16
Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy va fi JUDECAT pentru fapte de CORUPȚIE

Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy a fost interogat, miercuri, pentru acte de corupţie, într-o investigaţie privind interceptări telefonice, afirmă surse judiciare citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Înalta Curte de Casaţie a validat miercuri trimiterea în judecată a fostului șef de stat francez, care a tot încercat să evite un proces pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Acuzațiile din dosar se referă la finanţarea ilegală a campaniei electorale de către moştenitoarea companiei L'Oreal, Liliane Bettencourt, scrie Mediafax. Parchetul Naţional Financiar a cerut în octombrie 2017 trimiterea în judecată a lui Sarkozy pentru "corupţie, trafic de influenţă şi încălcarea secretului profesional" în acest caz.

Nicolas Sarkozy este acuzat că a încercat să obţină în 2014, prin intermediul avocatului său, informaţii secrete de la Gilbert Azibert, la acea vreme magistrat al Curţii de Casaţie în dosarul Bettencourt. Sarkozy ar fi încercat să îl promoveze pe Gilbert Azibert în schimbul informaţiilor secrete despre conversaţii telefonice interceptate în anchetă.

Procurorii francezi au interceptat conversaţiile lui Sarkozy în contextul anchetei privind acceptarea unor donaţii ilegale din partea moştenitoarei companiei L'Oreal, Liliane Bettencourt, decedată în septembrie 2017.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz