2020-07-02 10:00

Fostul consilier al lui Barack Obama pentru industria auto, cercetat pentru corupţie

 |  15:05
Fostul consilier al lui Barack Obama pentru industria auto, cercetat pentru corupţie

Autorităţilejudiciare din statul New York îl cercetează pentru acte de corupţie pe omul deafaceri Steven Rattner, care a condus grupul de lucru al lui Barack Obama pe temaindustriei auto. Cazul nu are legătură cu activitatea lui Rattner în dosareleGM şi Chrysler, în cadrul planului de redresare a industriei auto americane.

Rattnereste acuzat că a oferită "mită pentru a obţine investiţii în valoare de150 de milioane de dolari" pentru un fond de pensii din statul New York,în calitatea de preşedinte al grupului financiar Quadrangle.

Autorităţiledin New York îi cer cel puţin 26 de milioane de dolari şi doresc să i seinterzică să mai desfăşoare activităţi financiare în acest stat.

Înparalel, chiar în momentul cotării la bursă a companiei General Motors, laredresarea căreia Rattner participase în 2009 în numele administraţieiamericane, Autoritatea bursieră (SEC) a anunţat intentarea unei acţiuni civileîn acelaşi caz.

Încadrul acordului lui SEC, Rattner a acceptat să ofere 6,2 milioane de dolari şisă nu aibă activităţi în domeniul consultanţeifinanciare timp de doi ani.

Dar,potrivit secretarului Justiţiei al statului New York (viitorul guvernator)Andrew Cuomo, acest caz demonstrează că "Steven Rattner era pregătit săfacă totul pentru a pune mâna pe banii din fondul de pensii, inclusiv să oferemită şi să colecteze fonduri de campanie".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-02-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz