2019-10-18 05:06

Francis Fukuyama, despre Giuliani: Rudy pare că şi-a făcut o carieră din apărarea politicienilor corupţi

 |  15:01
Francis Fukuyama, despre Giuliani: Rudy pare că şi-a făcut o carieră din apărarea politicienilor corupţi

Politologul american Francis Fukuyama l-a criticat miercuri pe contul său de Twitter pe Rudolf Giuliani, avocatul personal al preşedintelui american Donald Trump, despre care a comentat că pare a-şi fi făcut o carieră din apărarea politicienilor corupţi, după ce fostul primar al oraşului New York a trimis o scrisoare preşedintelui român Klaus Iohannis în care critica eforturile anticorupţie ale ţării.

''Rudy pare că şi-a făcut o carieră din apărarea politicienilor corupţi. Giuliani a fost plătit pentru a face lobby în România'', a scris Fukuyama pe contul său de Twitter, unde a postat şi un link către articolul din publicaţia Politico în care avocatul personal al preşedintelui american a recunoscut că scrisoarea adresată preşedintelui Iohannis a avut la bază un raport întocmit de fostul director al FBI, Louis Freeh, care conduce o companie de consultanţă care are relaţii de afaceri şi cu el.

Scrisoarea ''s-a bazat pe un raport pe care l-am examinat'', întocmit de Louis Freeh, care conduce compania de consultanţă globală Freeh Group International Solutions, a explicat Giuliani, conform articolului publicat miercuri de politico.eu. ''Ei îmi plătesc onorariul'', a mai precizat avocatul lui Trump. Însă el nu a spus câţi bani primeşte de la respectiva companie şi nici dacă aceasta i-a cerut să acţioneze pentru un client anume al ei.

Citeşte şi: Rudolph Giuliani, despre scrisoare: Nu are legătură cu Guvernul SUA. Avocatul recunoaşte că a fost plătit

Într-un articol publicat de revista Forbes, Louis Freeh a enunţat un plan cu cinci măsuri menite ''să restabilească statul de drept în România în contextul temerilor tot mai mari despre cum campania anticorupţie erodează libertatea şi restrânge libertatea de expresie''.

Publicaţia politico.eu notează că, în scrisoarea adresată preşedintelui Klaus Iohannis, Giuliani a criticat ''excesele'' DNA, ceea ce vine în contradicţie cu poziţia Departamentului de Stat al SUA, care a sprijinit eforturile acestei instituţii, Giuliani făcând referire la ''intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi martorilor; interceptări telefonice neconstituţionale, mărturii forţate; şi procese judiciare incorecte''.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-30Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Aug 2018

Giuliani e un consilier extrem de influent si stie multe despre lupta cu mafia/dar acum ca si consultant isi apara clientii care l-au platit........si este foarte adevarat ca in Romania se fac abuzuri nu inteleg de ce se enerveaza unii
HORUS
30 Aug 2018

Urata e batrnetea ...din erou sa ajungi o epava
MEY CUCUVEA!
30 Aug 2018

Ce nu înțelegi? Panarama asta de macaronar pentru bani face orice - adică apără politicienii corupți! Deci e o prostituată masculină! Dă-l în mă-sa de broscar! MAFIA DE LA EI VINE!
ANONIM
30 Aug 2018

Ce nu inteleg unii,este ca asa cum a inceput lupta anticoruptie era previzibil ca va fi pana la urma o pacaleala Marea coruptie este si acum lasata deoparte si se insista pe dosare aiurea ,facaturi prostesti nimicuri si razbunari personale intre procurori si judecatori intre opozitia care vrea guvernare si face dosare la comanda oponentilor Cand va fi judecat Basescu , agentul kgb Gusa , Iohannis etc etc
MARA
31 Aug 2018

Fukuyama e invidious ca nu au apelat la el lobistii SI NU A LUAT EL MALAIUL Macar Giuliani e viu si sanatos dar bietul McKEIN BOLNAV IN FAZA TERMINALA CU CANCER LA CREIER ,CONECTAT LA APARATE NU SI-A PUTUT DA DUHUL PANA NU A LAUDAT-O PA LULUTA cea cu ochi de VACA BLANDA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray