2020-04-06 22:18

Frans Timmermans, declarație de dragoste pentru britanici: Veți fi mereu bineveniți în UE

 |  14:04
Frans Timmermans, declarație de dragoste pentru britanici: Veți fi mereu bineveniți în UE

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a ținut să le transmită un mesaj britanicilor, cu mai bine de o lună înaintea Brexitului, garantându-le că aceștia vor fi tot timpul bineveniți în Uniunea Europeană.

"Ca să fiu sincer, m-a durut mult atunci când aţi decis să plecaţi", scrie Timmermans în misiva sa publicată pe site-ul The Guardian, cotidian britanic eurofil. Şi la peste trei ani după ce 52% dintre britanici au votat în favoarea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, vicepreşedintele executivului comunitar se declară "în continuare trist că unul dintre membrii familiei noastre vrea să rupă legăturile" după 47 de ani de viaţă tumultoasă în comun.

"Dar în acelaşi timp, mă consolează gândul că legăturile de familie nu pot fi niciodată cu adevărat rupte. Noi nu plecăm nicăieri, iar voi veţi fi întotdeauna bineveniţi dacă decideţi să vă întoarceţi", a scris Frans Timmermans.

Timmermans, fost ministru de externe al Olandei, a mai scris în misiva din The Guardian că dragostea sa pentru Regatul Unit a înflorit pe când studia engleza la şcoala internaţională Saint George din Roma şi a mărturisit că acum se simte ca un "fost iubit" respins, în urma rupturii.

"Aţi decis să plecaţi. Mi se rupe inima, dar respect această decizie. Aţi avut sentimente contradictorii în legătură cu aceasta, aşa cum întotdeauna aţi avut sentimente contradictorii faţă de UE. Mi-ar fi plăcut să fi continuat cu această atitudine, v-a fost de folos şi ne-a ţinut pe toţi în formă. Trebuia să forţaţi lucrurile? Absolut deloc. Dar aţi făcut-o. Şi ceea ce este şi mai trist e faptul că vă afectează şi pe voi. Pentru că sentimentele contradictorii nu vor dispărea, chiar şi după ce veţi fi plecat. Iar pe parcursul acestui proces aţi suferit inutil şi la fel şi noi ceilalţi. Şi mă tem că va urma" şi mai multă suferinţă după 31 ianuarie 2020, a scris Timmermans.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-26Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
26 Dec 2019

dupa ce pleaca englezii din UE se descurca MERKEL sa umple toata Europa de emigranti din Afghanistan si CECENIA ca sa-i cante de dimineata pana seara niste cantece talibane .Poate nu stiati dar Osama bin Laden si cu Merkel se iubeau in Berlinul de Est....menage a trois impreuna cu SOroS//Concluzia? Probabil in scurt timp Spania,Portugalia,Grecia,Italia si mai multe tari o sa renunte la asemenea porcarie comunisto-globalista clocita de niste clovni expirati de la circul-bordel cu felinarul rosu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine