2020-01-29 03:58

Franța: Doi jurnaliști au fost inculpați pentru șantajarea regelui din Maroc

 |  18:34
Franța: Doi jurnaliști au fost inculpați pentru șantajarea regelui din Maroc

Autoritățile franceze au arestat doi jurnaliști denunțați de autoritățile marocane pentru șantajarea regelui din Maroc. Cei doi ar fi cerut trei milioane de euro pentru a renunța la o carte despre monarh.

Doi jurnaliști francezi au fost inculpați de autoritățile din Franța după ce l-au șantajat pe Mohammed al VI-lea, regele Marocului. Avocatul regelui marcon, Eric Dupont-Moretti, a dezvăluit că Eric Laurent și Catherine Graciet au cerut monarhului suma de trei milioane de euro pentru a renunța la publicarea unor informații sensibile despre acesta. Cei doi sunt cunoscuți drept unii dintre cei mai mari critici la adresa lui Mohammed al VI-lea și lucrau la o carte despre dinastia arabă. O sursă apropiată de anchetă a precizat că jurnaliștii au fost arestați după mai multe întâlniri cu oficialii marocani.

Conform Mediafax, Mohammed al VI-lea este un rege popular atât în țară, cât și în străinătate. El este apreciat pentru eforturilor sale diplomatice și rolul său în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru femei. Pe de altă parte, criticii monarhului îl acuză pe Mohammed că se află în fruntea unui regim corupt care ține sub tăcere adevăratele probleme din Maroc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine