2020-06-02 15:21

Franța: Obama i-a cerut lui Putin să recunoască noul președinte al Ucrainei

 |  04:55
Franța: Obama i-a cerut lui Putin să recunoască noul președinte al Ucrainei

Liderul de la Casa Albă, Barack Obama, pune condiții pentru îmbunătățirea relațiilor dintre Washington și Moscova. El a cerut solicitat lui Vladimir Putin să recunoacă rezultatul alegerilor prezidențiale din Ucraina și să renunțe la sprijinul oferit prorușilor.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, i-a cerut omologului său rus, Vladimir Putin, să recunoască legitimitatea președintelui ales al Ucrainei, miliardarul Petro Poroșenko. Într-un interviu acordat NBC Nightly News, Obama a explicat că, deși apreciază cooperarea cu Rusia în Afganistan și în dosarul nuclear al Iranului, este nevoie de o schimbare în privința Ucrainei.

„Putin va trebui să coopereze direct cu Poroșenko și cu guvernul ucrainean pentru a încerca să rezolve diferendul dintre cele două țări'”, a afirmat Barack Obama, potrivit Agerpres. El a solicitat, totodată, ca Rusia să renunțe la „finanțarea și îarmarea separartiștilor” din regiunile rusofone ale Ucrainei. Liderul american a adăugat că relațiile dintre SUA și Rusia se vor ameliora „dacă Rusia începe să se comporte în conformitate cu principiile internaționale fundamentale”. Autoritățile ruse susțin că președintele legitim al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a fost dat jos de la putere printr-o lovitură de stat încurajată de Occident. Până acum, Moscova nu a recunoscut legitimitatea lui Petru Poroșenko, noul președinte ucrainean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine