2020-08-06 04:22

Franţa sfidează SUA. I-a oferit Iranului linii de credit de 15 miliarde de dolari

 |  16:00
Franţa sfidează SUA. I-a oferit Iranului linii de credit de 15 miliarde de dolari

Franţa a propus oferirea Iranului a unor linii de credit de circa 15 miliarde de dolari, în acest an, cu condiţia ca Teheranul să respecte din nou în totalitate prevederile acordului nuclear convenit în 2015 cu puterile occidentale, o propunere care necesită acceptarea de către Statele Unite, au declarat surse occidentale şi iraniene, transmite Reuters.

Mutarea vine în condițiile în care SUA impune tot mai multe sancțiuni Iranului și nu manifestă încredere că Teheranul va reveni în limitele acordului nuclear.

Ministrul francez de Externe Jean-Yves le Drian a spus că discuţiile referitoare la liniile de credit, care ar fi garantate prin veniturile obţinute de Iran din vânzările de petrol, continuă, dar că acceptatea lor de către Statele Unite este crucială, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi SUA au sancţionat un petrolier iranian pe care îl acuză că transportă petrol în Siria

”Ideea este oferirea unei linii de credit garantată prin petrol în schimbul revenirii la respectarea acordului nuclear şi la asigurarea securităţii în Golf şi începerea negocierilor pentru securitatea regională şi un acord nuclear post 2025. Toate acestea dacă Statele Unite vor acorda derogări”, a arătat oficialul francez.

Liderii europeni au avut probleme să aplaneze confruntările dintre Teheran şi Washington, de când preşedintele Donald Trump s-a retras din acordul nuclear şi a reimpus sancţiuni împotriva Iranului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-04Parerea ta...

MARMADUKE
04 Sep 2019

Toti ii sfideaza. Numai klaun joianus ii pupa in cur.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz