2020-02-25 22:48

Fregată germană, DISTRUSĂ de propria rachetă, în Marea Nordului VIDEO

 |  10:40
Fregată germană, DISTRUSĂ de propria rachetă, în Marea Nordului VIDEO

În timpul unor manevre efectuate în Marea Nordului, fregata germană FGS Sachsen a fost pe punctul de a fi distrusă complet după eşuarea lansării unei rachete.

Incidentul a avut loc la lansarea unei rachete sol-aer SM-2, aceasta începând să ardă în timp ce era încă în interiorul canistrei. O defecţiune la sistemul vertical de lansare a făcut ca racheta să nu poată părăsi rampa, astfel că la bordul fregatei a izbucnit un incendiu violent, iar fărţi din vas au fost avariate. Nimeni nu a fost rănit în urma incidentului, însă doi marinari germani au suferit atacuri de panică. "Stăteam în faţa unui zid fierbinte şi strălucitor de foc", a descris situaţia căpitanul fregatei, Thomas Hacken.

Accidentul s-a petrecut în largul coastelor Norvegiei, unde fregata FGS Sachsen efectua o serie de exerciţii militare alături de fregata norvegiană FGS Lübeck.

Ministerul Apărării de la Berlin a precizat într-un comunicat că racheta a fost verificată înainte de lansare şi se afla în perfectă stare de funcţionare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-28

GALERIE MEDIA

Fregată nemțească, distrusă de propria rachetăParerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine