2020-07-03 20:47

Fuga din Venezuela: Cel puţin 3,3 milioane de persoane au plecat din ţară în 2015

 |  15:00
Fuga din Venezuela: Cel puţin 3,3 milioane de persoane au plecat din ţară în 2015

Aproximativ 3,3 milioane de persoane au fugit din Venezuela de la sfârşitul lui 2015, anunţă ONU; Angelina jolie, trimisă la frontiera cu Columbia să evalueze răspunsul umanitar de dat acestui ”exod”.

Aproximativ 3,3 milioane de persoane au fugit, de la sfârşitul lui 2015, de criza din Vinezuela, dintre care un milion din noiembrie, a anunţat vineri ONU, care i-a încredinţat Angelinei Jolie misiunea să evalueze, la frontiera cu Columbia, răspunsul umanitar de dat acestui ”exod”, relatează AFP.

”Ritmul ieşirilor este vertiginos”, au anunţat într-un comunicat comun Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi Organizaţia Internaţională a Migraţiilor (OIM), informează news.ro.

Organizaţiile de specialitate din cadrul ONU apreciază că, în total patru milioane de venezueleni au fost înregistraţi în străinătate - dintre care 695.000 au migrat înainte de ”sfârşitul lui 2015”.

Venezuela se confruntă de luni de zile cu o profundă criză politică, într-o luptă între peşedintele Nicolas Maduro şi opozantul Juan Guaido, care s-a proclamat preşedinte interimar şi a fost recunoscut de peste 50 de ţări, inclusiv de Statele Unite, potrivit news.ro.

Această ţară este de asemenea pradă unei crize economice - agravată de un embargo petrolier şi sancţiuni financiare impuse de Washington, cu scopul de a-l îndepărta pe Maduro de la putere - şi suferă de penurii de hrană şi medicamente.

Actriţa americană Angelina Jolie, ambasadoare UNHCR a bunăvoinţei, a fost trimisă vineri într-o misiune de douăzile la frontiera Columbiei cu Venezuela, pentru a evalua răspunsul umanitar faţă de acest ”exod”, considerat de ONU drept deplasarea de persoane cea mai masivă din istoria recentă a Americii Latine.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz