2020-07-10 10:00

Gata, acum e fără dubiu: S-a promulgat Legea SECURITĂȚII în Hong Kong

 |  18:53
Gata, acum e fără dubiu: S-a promulgat Legea SECURITĂȚII în Hong Kong

”Pentru membrii micii minorităţi care ameninţă securitatea naţională, această lege va fi o sabie suspendată deasupra capetelor lor”.

Astfel s-a exprimat într-un comunicat Biroul însărcinat cu Afacerile Hong Kongului şi Macao, la câteva ore după adoptarea controversatului text de către Parlamentul chinez. Legea securităţii la Hong Kong a fost promulgată marţi de către preşedintele chinez Xi Jinping, după cum relatează AFP. Legea securităţii naţionale face opoziţia democratică de la Hong Kong să se teamă de un recul fără precedent al libertăţilor, în fosta colonie britanică, după retrocedarea teritoriului Chinei de către Regatul Unit, în 1997.

Un paznic care le apără libertăţile…

Textul este larg perceput drept o reacţie faţă de manifestaţiile uriaşe care au zguduit metropola financiară anul trecut. Beijingul vede în această lege un mijloc de restabilire a stabilităţii şi prosperităţii Hong Kongului.

”Pentru marea majoritate a locuitorilor Hong Kongului (...), legea este un paznic care le apără libertăţile”, se arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz