2020-07-11 11:44

Gata cu eroii? Medici ARESTAȚI la Paris

 |  19:50
Gata cu eroii? Medici ARESTAȚI la Paris

Cel puţin 50 de cadre medicale au fost amendate, iar trei au fost arestate in timpul protestului din faţa spitalului „Rober Debre” din Paris.

Protestanţii au cerut mai mulți bani alocați pentru spitale, care potrivit mass-media franceză au greutăţi financiare. Poliţia a intervenit, deoarece au fost încălcate măsurile obligatorii ale distanţării, potrivit BBC.

De curând medicii dentişti din Franţa au făcut un protest inedit, după ce li s-a cerut să reia activitatea în cabinete, însă nu li s-au asigurat și echipamentele de protecție. Zeci de stomatologi s-au fotografiat dezbrăcați în cabintele medicale, cu părțile intime acoperite. Protestul acestora a devenit viral.

Minciuna de stat

În martie a.c., guvernul Franţei a fost acţionat în judecată din cauza modului defectuos în care gestionează epidemia. Sute de medici au iniţiat o acţiune judiciară contra premierului Édouard Philippe şi a fostului ministru al Sănătăţii Agnès Buzyn, pe care îi acuză de „minciună de stat”. Medicii îi acuză pe Édouard Philippe şi Agnès Buzyn că nu au luat măsurile necesare pentru a opri epidemia înainte de răspândirea acesteia în Franţa.

„O anchetă penală este indispensabilă, pentru a cunoaşte amploarea informaţiilor care le-au fost ascunse francezilor şi a determina responsabilităţile fiecăruia în acest fiasco medical. Serverele Ministerului Sănătăţii trebuie percheziţionate”, a subliniat Fabrice Di Vizio, avocatul asociaţiei de medici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz