2020-07-15 16:09

George Soros, avertisment dur în cazul unui Brexit

 |  15:28
George Soros, avertisment dur în cazul unui Brexit

George Soros, miliardarul recunoscut pentru speculaţiile pe lira sterlină din 1992, a avertizat marţi că un vot în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană ar provoca o devalorizare mai mare a lirei decât scăderea înregistrată în "miercurea neagră" din 1992 (Black Wednesday), informează Reuters.

Într-o scrisoare trimisă cotidianului The Guardian, Soros susţine că în eventualitatea unui Brexit lira sterlină va scădea cu cel puţin 15% şi posibil cu peste 20% până la un curs de 1,15 dolari pentru o liră de la nivelul actual de 1,46 dolari pentru o liră.

"Valoarea lirei va scădea abrupt. De asemenea ar avea un impact imediat şi dramatic asupra pieţelor financiare, investiţiilor, preţurilor şi locurilor de muncă. Mă aştept ca această devalorizare să fie mai mare şi mai distrugătoare decât devalorizarea de 15% care a avut loc în luna septembrie 1992, când am fost norocos să fac un profit substanţial pentru investitorii fondului meu", se arată în scrisoarea trimisă de George Soros. De asemenea, acesta avertizează că speculatorii vor căuta să profite de Brexit. "În prezent, există forţe speculative pe piaţă care sunt mai mari şi mai puternice. şi acestea sunt interesate de profite de orice greşeală a Guvernului şi a a alegătorilor din Marea Britanie", adaugă Soros, conform Agerpres.

Britanicii se vor pronunţa pe 23 iunie, într-un referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale ţării în ultimele decenii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz