2020-07-07 19:18

Germania: Guvernul de la Berlin a expulzat un membru CIA

 |  23:50
Germania: Guvernul de la Berlin a expulzat un membru CIA

Expulzarea șefului serviciilor secrete americane din Germania a fost hotărâtă de Guvernul Merkel ca răspuns la un nou scandal diplomatic care implică Statele Unite ale Americii. Și de această dată problema este una de spionaj.

Şeful serviciilor secrete americane pentru Germania a fost expulzat de autorităţile germane în timpul a unui nou scandal diplomatic dintre Berlin și Washington. „Reprezentantului serviciilor secrete americane de la Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) i s-a cerut să părăsească Germania”, se arată într-un comunicat semnat de Steffen Seiber, purtătorul de cuvânt al Executivului german. PDA anunțase anterior că autoritățile germane aveau în vedere expulzarea rezidentului CIA fără a-l mai trece prin etapa declarării sale ca persona non grata, metoda diplomatică de expulzare.

Reprezentantul CIA este ofiţerul de legătură al autorităţilor germane în probleme ce ţin de serviciile secrete, informează Agerpres. La doar câteva zile după ce s-a aflat că un agent al serviciilor germane de informaţii lucra pentru SUA, Parchetul federal a anunţat miercuri că anchetează un nou caz de spionaj. Presa germană susţine că ar fi vorba tot despre Statele Unite ale Americii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz