2020-04-05 07:40

Germania: Irakul nu poate fi convins cu amenințări, ci cu argumente

 |  11:00
Germania: Irakul nu poate fi convins cu amenințări, ci cu argumente

Ministrul de externe german, Heiko Maas, a declarat luni pentru postul de radio Deutschlandfunk. că impunerea de sancțiuni și amenințări nu vor ajuta foarte mult în contextul conflictului SUA cu Irak. Acest mesaj vine în urma avertizării președintelui Donald Trump, care prevede sancțiuni fără precedent asupra Bagdadului, dacă forțele SUA ar fi nevoite să părăsească Irak.

El a adăugat că Germania, Marea Britanie şi Franţa vor discuta despre acordul privind programul nuclear iranian şi vor reacţiona în această săptămână la recentele anunţuri ale Teheranului.

Duminică, Iranul a anunţat că va abandona restricţiile asupra îmbogăţirii uraniului, făcând încă un pas în spate faţă de angajamentele incluse în acordul semnat în 2015 cu şase puteri mondiale.

Germania, Franţa şi Marea Britanie au cerut duminică Iranului să renunţe la măsurile ce contravin acordului nuclear din 2005, în contextul în care autorităţile de la Teheran au anunţat renunţarea la orice limită privind îmbogăţirea uraniului.

"Cerem Iranului să retragă toate măsurile ce nu sunt conforme cu acordul nuclear" se arată într-un comunicat comun al cancelarului german Angela Merkel, preşedintelui francez Emmanuel Macron şi premierului britanic Boris Johnson.

Cei trei înalţi oficiali europeni au menţionat de asemenea, în documentul comun, tensiunile în creştere din Orientul Mijlociu determinate de uciderea vineri, la Bagdad, de către forţele americane a generalului iranian Qassem Soleimani şi a unui important responsabil irakian pro-iranian, Abu Mehdi al-Muhandis.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-06Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
06 Ian 2020

deschideti granitele Europei sa vina milioane de persoane dubioase ca sa faceti profit de pe urma lor din banii europeni.....instalati telefonie 5G controlata de comunistii din CHINA....faceti afaceri cu petrol cu mafia comunista si luati comisioane de miliarde de euro in CIpRU PANAMA QATAR si DUBAI-uite niste "argumente" de la SOROS si MERKEL
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine