2020-08-15 23:24

Germania: Nou caz de spionaj care implică Statele Unite

 |  02:41
Germania: Nou caz de spionaj care implică Statele Unite

Autoritățile germane cred că au mai descoperit un caz de spionaj în favoarea Statelor Unite ale Americii. Procurorul federal cercetează un angajat al Ministerului Apărării.

Procurorul federal al Germaniei a anunţat miercuri că a demarat o anchetă pentru un presupus caz de spionaj. „Sub conducerea reprezentanților procurorului federal sunt efectuate de miercuri dimineață percheziții la domiciliul și biroul unei persoane suspectate de spionaj, în regiunea Berlin”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Mass-media germană scrie că investigaţiile au drept subiect o persoană din Ministerul Apărării, relatează Agerpres. Potrivit Die Welt, ar fi vorba despre un militar din armata germană, Bundeswehr, bănuit de autoritățile germane că lucrează pentru Statele Unite ale Americii. La sfârşitul săptămânii trecute, Guvernul de la Berlin a iniţiat discuţii cu administraţia Obama ca urmare a descoperirii de către serviciile secrete germane a unui agent dublu care spiona în favoarea SUA.

Germania a fost foarte nemulțumită să afle anul trecut despre activitățile Agenției Naționale de Securitate (NSA) pe teritoriul său. Potrivit unor dezvăluiri, spionajul american a interceptat chiar și telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz