2020-07-11 17:53

Germania relaxează restricțiile deschizând magazinele. Urmează redeschiderea școlilor și a liceelor

 |  11:00
Germania relaxează restricțiile deschizând magazinele. Urmează redeschiderea școlilor și a liceelor

Multe magazine din Germania se redeschid astăzi, într-un prim pas al operațiunii de ieșire din carantină, relatează afp.

Ca un prim pas, se redeschid majoritatea magazinelor cu o suprafața interioară mai mică de 800 de metri pătrați. Măsura face parete din planul guvernului german de a restarta urgent economia, care a intrat în recesiune și, potrivit analizelor, nu va ieși din criză timp de câteva luni.

În a doua etapă a relaxării, pe 4 mai ar urma să fie redeschise școlile și liceele, cu excepția Bavariei, landul cel mai afectat de pandemia COVID.

Tot pe 4 mai se vor redeschide și frizeriile, în timp ce spațiile culturale, barurile, restaurantele și terenurile de sport rămân închise. Rămâm în vigoare și restricțiile pentru grupuri de mai mult de două persoane în spații publice, cu excepția familiilor, precum și păstrarea disanței sociale de cel puțin 1,5 metri. 

Potrivit oficialilor din sănătate, cu peste 140.000 de cazuri înregistrate oficial și puțin peste 4.000 de decese, Germania menține sub control evoluția pandemiei

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz